DIMENZIÓUGRÁS (#163 VARÁZSLAT)
A dimenzióugrás a mágusok legalapvetőbb eszköze, melyek segítségével aktiválni tudják a különböző térkapukat. Használatához keresned kell egy térkaput, s ismerned kell egy másikat, amelyik ezen keresztül elérhető. (A térkapuknak afféle "színkódjuk" van: egy térkapu csak a vele azonos színkódúhoz tud elteleportálni téged.) A dimenzióugráshoz a V 163 {X} {Y} parancsot kell kiadnod 55 VP-ért és 5 TVP-ért, ahol {X} {Y} a célpont térkapu koordinátái. (Ezek a koordináták sokszor fiktívek, nem valós földrajzi helyet jelölnek: pl. lehet, hogy a célpont térkapu a Sötét Földön van, s bár V 163 310 45 paranccsal közelíted meg, ez mégsem azt jelenti, hogy a Sötét Föld ezen a létsíkon, a tengerben van...) A dimenzióugrással való mozgás beleszámít az egy körben megtehető maximális lépésszámba. Nem árt ha tudod, hogy bizonyos varázslatok megakadályozhatják, hogy átlépj a térkapukon.

*Ismert dimeziókapu párok:

Nyugat -> Nyugat:
(72,84) -> (132,46) (Előfeltétel Kragoru tornya küldetéseinek megcsinálása és a dimenziióugrás megvétele helyben, 8 mágiapontért.)

Kelet -> Sötét Föld:
(188,31) (364,61) (Előfeltétel a dimenzióugrás varázslat megszerzése és min. 20. szint, hogy a Sötét Földre léphess)
(190,60) (364,64) (Előfeltétel a dimenzióugrás varázslat megszerzése és min. 20. szint, hogy a Sötét Földre léphess)
(191,105) (364,67) (Előfeltétel a dimenzióugrás varázslat megszerzése és min. 20. szint, hogy a Sötét Földre léphess)

Ryuku szigetvilág -> Kelet
(465,102) (195,70) (Előfeltétel a Ryuku szigetvilágban levő 31. sorszámú Többszemélyes Kaland teljesítése.)

Ryuku szigetvilág -> Sötét Föld
(450,5) (423,70) (Előfeltétel az áthajózás a Ryuku szigetvilágba.)

Kiégett Földek -> Kelet:
(620,89) (185,57) (Előfeltétel a léghajóval történő átrepülés (ld. Léghajóállomás küldetéssorozatot) a Kiégett Földekre.)

Kiégett Földek -> Ryuku szigetvilág
(513,49) - (453,118) (Előfeltétel a Kiégett Földeken levő 63. sorszámú Többszemélyes Kaland teljesítése.)

Kiégett Földek -> Sötét Föld
(513,49) (406,26) (Előfeltétel a Kiégett Földeken levő 63. sorszámú Többszemélyes Kaland teljesítése.)A dimenziókapu egy speciális teleport varázslat, melynek segítségével egyik térkaputól utazhatsz a másikig. Csak egymással párban levő térkapuk között utazhatsz, tehát egy térkaputól nem utazhatsz egy tetszőleges másikhoz, csakis a neki megfelelő térkapuhoz.
A dimenzióugrás használatakor a kiinduló térkapun kell a célkapu koordinátáját megadni. Természetesen arról, hogy melyik kapunak melyik a párja enciklopédiákból és más információforrásokból tudomást szerezhetsz. A varázslat eredetileg csakis Kragoru tornyában volt megszerezhető, de mivel alapvetően szükséges a Sötét Földre való utazáshoz, a nagyvárosok varázslótornyaiban a VTN 163 paranccsal megtanulhatod, milyen egyéb módon sajátíthatod el a varázslatot. Ennek ellenére, aki Kragorutól tanulta meg, ne sajnálja magát, a csatorna keleti oldalán jóval költségesebb a varázslatot megtanulni.
Fontos: A dimenzióugrás beleszámít az egy körre vonatkozó lépéskorlátba, és ha a Sötét Földre vagy onnan vissza utazol, egy körben egyszer használhatod. Valamint a Sötét Földre 20-nál alacsonyabb szintű karakter nem utazhat. Még egy megjegyzés: sokan panaszkodnak, milyen óriási távolságot kell a királyi labirintusok teljesítéséhez megtenni. Csakhogy a három yaurri város térkapujainak párjai az SF-en nagyon közel vannak egymáshoz, így az alsó várostól a felsőig akár 2 forduló alatt el tudsz jutni úgy, hogy átteleportálsz az SF-re, majd egy másik kapun jösz vissza.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, rögtön végrehajtódó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
dimenzió váltás
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
?
Használata:
V 163 {cél X} {cél Y}
TVP költség:
5
VP/PP költség:
55
Anyagi komponens:
-
Megszerezhető:
8 mágiapontért megvásárolható Sutor Kragoru tornyában
VAGY
VTN 163 163 paranccsal megvehető a királyi városok varázslótornyaiban 10.000 aranyért
VAGY
VTN 163 (TVP) paranccsal a királyi városok varázslótornyaiban, összesen 500 TVP elköltésével (lehet részletekben is) megszerezhető, az 500 TVP elköltése után további 35 TVP a varázslat megtanulásának költsége
VAGY
100. labirintus 3. szint 27. ref. pont
VAGY
kihívás tornya 3. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó isteni kületés valamint a méregfelhő II, a familiáris idézés, a varázskő készítés, a varázsenegria és a Haar burka II már meglenne
VAGY
kihívás tornya 8. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó familiáris idézése, a varázskő készítés, a varázsenergia és a Hhaar burka II már meglenne