A KIHÍVÁS TORNYA (502. TÁRGY)
Egy mesés és varázslatos épületet látsz magad előtt. Egy égig érő, karcsú torony, helyenként azonban kiszélesedik a törzse, mintha egy felhők közé ágaskodó kígyó tányérokat nyelt volna le keresztbe. Az egész épület azúrkék színben csillog, itt-ott piros keretű ablakokkal. Megmászni lehetetlen, és egyben értelmetlen is: az épület tövében ugyanis egy nyitott ajtót látsz, rajta a következő felirattal: "A KIHÍVÁS TORNYA." Ez érdekesen hangzik! Közelebb mész, mire az ajtó kinyílik, és egy mosolygó gnóm lép ki rajta. - Üdvözöllek a Kihívás Tornyában! Ahogy az arckifejezésedet látom, némi felvilágosításra van szükséged. A Kihívás Tornyát a csatornán átözönlő, gazdag kalandozók turizmusa hívta életre. Nagyhatalmú mágusok hozták létre, pénzt és varázsenergiát nem kímélve. Ebben a toronyban különböző képességeidet és szakértelmeidet teheted próbára, érdekes teszteken. A legjobbak, akik minden próbát kiállnak, jutalomban részesülnek! A feladatoknak öt szintje van, neked elsőre mindenképp az első szintet ajánlom, ha túl könnyűnek bizonyul, próbálkozhatsz nehezebbel. Mint látni fogod, bizonyos próbákra külön fel kell készülni, tehát tapasztalatra is szükség van (tehát egyes szakértelempróbáknál a megfelelő szakértelem szinten kívül van más követelmény is). A feladatok nem mindig ugyanazok, tehát könnyen érhet meglepetés egy rutinos toronyjárót is. Végezetül: ha egy nehézségi szintet teljesítettél, akkor azt már nem járhatod újra. Sok szerencsét! [A toronyba a BE 502 paranccsal léphetsz be, szint*10+20 TVP árán (a TVP költség lehet kevesebb is, ha félúton kudarcot vallasz). A belépődíj szint*5 arany. Egy fordulóban háromszor próbálkozhatsz a kihívás tornyában, akkor is, ha elgyalogolsz ugyanabban a fordulóban egy másik toronyhoz, ott sem fognak többször fogadni. A feladatok teljesítésével a jutalmad lehet varázstárgy, varázslat vagy valamilyen egyéb, különleges dolog. A szakértelem próbák során az adott szakértelem mindig fejlődik (még kudarc esetén is!), a próba nehézségétől függő mértékben. Néhány ilyen próba sikerének feltétele bizonyos tárgy ill. varázslat megléte. A tárgy ilyenkor nem vész el, a varázslathoz nem használódik el külön varázspont.]

Tornyozáshoz egy kis segítség...

Nyugaton is megjelentek a kihívás tornyai az alábbi koordinátákon: (116;13), (116;29), (116;45), (116;63), (116;82), (116;98), (116;114)

A kihívás tornyának, 7+1 szintje van. Az első öt szinten szint+2 feladatot kell elvégezni, ami lehet: szakértelempróba, szörny leölése, tárgykészítés, tárgy ismerete, szörny ismerete.

A hatodik és hetedik szinten 6-6 feladat van, a hatodikon csak szörnyeket kell megölni, a hetediken pedig csak szakértelempróba van.

A 8. szintre a bejutás Szárnyas Ton-nál van, ha szerencsejáték próbán győzől Tron ellen (ehhez min. 14-17-es szerencsejáték szakértelem kell), akkor elárulja a kulcsszót a 8. szinthez. A 8. szint vegyes olyan szint mint az elsö öt, de az 5. szintre hasonlit legjobban.

Az alap jutalmak a következők (ha már ismered a varázslatot, akkor a program valami mást választ):

tárgyak/jutalom:
1. szint: 7 varázskő (nyugaton)/10 gyógykenőcs (keleten)
2. szint: 5 manakristály
3. szint: 1 aranytermő ládikó
4. szint: random mágikus páncél
5. szint: +30 max.ép, +30 max.vp, +1 minden tulajdonságra

varázslatok:
1. szint: rúnapukkasztás
2. szint: gyorsvarázslás, ha az már megvan, egy Sutor Kragoru varázslat, ha azok mindegyikét ismered, isteni küldetés
3. szint: isteni küldetés, ha az megvan, méregfelhő II, ha az megvan, egy Sutor Kragoru varázslat, ha esetleg az is mind megvan, ld. 4. szint
4. szint: egy Sutor Kragoru varázslat, ha mind megvan, ongóliant tombolás, ha megvan, feltámadás, ha megvan, méregfelhő II, ha megvan, isteni küldetés
5. szint tiltott teleport

Ha sikerült mind az öt szintet teljesíteni, akkor kapsz lehetőséget, hogy a hatodik és a hetedik szintet is megpróbálhasd.
6. szint: 4 TNO (szörny ölési próba)
7. szint: 5 KNO (szakértelem próba)
8. szint: 3000 arany, 4. szint varázslatai közül egy amelyik nincsen meg

minden szint teljesítéséért szint*2000 TP jár

[ forrás: Alanori Krónika ]


Súly : -
Eladási ár : 0 ap
Vételi ár : 0 ap

Miből készíthető/nyerhető ki:
-
Mi kell a készítéséhez:
-
Minek a feltalálásához 
készítéséhez kell :
-