TILTOTT TELEPORT (#198 VARÁZSLAT)
Igeeeen! Szenzációs!!! Végre! A tiltott teleport! A varázslói pályafutás egyik mérföldkövét jelenti a tiltott teleport megszerzése. A varázslat sokban hasonlít a városi teleportokhoz, sőt azok a varázslatok a tiltott teleport leegyszerűsített változatai. A teleport a tűzvihar előtt sok országban tiltottnak számított, mivel könnyű vele megsérteni a személyi jogokat, és nagy visszaélésekre ad lehetőséget. Manapság, bár a GH.1670 II/4-es alanori rendelet továbbra is tiltja, ritkán büntetik a használatát. Sokkal jobban korlátozza az, hogy csak keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy megtanulják ezt a nagyerejű varázslatot. A tiltott teleport a korlátlan teleporttal ellentétben csak korlátozott használatra ad lehetőséget, mivel egy fordulóban csak egyszer használhatod. A városi teleporttól eltérően azonban nem csak lakott területre, hanem bármilyen tereptípusra működik, ahová hagyományos módon te is el tudnál gyalogolni (tehát nem működik a csatornán keresztül, nem lehet tenger mezőre teleportálni stb.). A teleport végrehajtása után véglegesen a kívánt helyre kerülsz, nincs automatikus visszatérés, mint ahogyan a városi teleportoknál megszokhattad. A sok előny mellett a varázslatnak két hátrányát is meg kell említeni: maximum taumaturgia erősség mezőt tudsz teleportáni, és a varázslat a 10 TVP mellett 100 VP-be kerül. Használatához a V 198, <abszolút X koordináta>, <abszolút Y koordináta> paranccsal történik, és feltétele, hogy legyen a birtokodban egy szeksztáns. A tiltott teleportot nem használhatod, ha éppen valamilyen más teleport hatása alatt állsz. A tiltott teleport használatához szükséges minimális taumaturgia szint 26.

*2014.02.27.
- Mostantól lehet tenger mezőre teleportálni, amennyiben a karakternek van hajója, és a Ryuku szigeteken vagy a Kiégett Földeken jár.Minden kalandozó álma: azzel a varázslattal bárhova lehet teleportálni, nemcsak lakott mezőre. Egyetlen korlátozás, hogy körönként legfeljebb csak egyszer lehet használni... mintha ez nem lenne elég! Ezzel a játék legnagyobb korlátját, a körönkénti 10 mező lépést tudod túlszárnyalni. Az egyetlen probléma a varázslattal, hogy irtózatosan nehéz megszerezni. Nem tanítják a varázslótoronyban, és még Martian tekercsével sem tanulható meg (mivel nem papi varázslat). Az egyetlen mód, hogy elsajátítsd, ha teljesíted a kihívás tornyának 5. szintjét. Ez pedig nem egyszerű feladat, eddig még csak néhány játékosnak sikerült, bár a körönkénti több belépés engedélyezésével a számuk egyre nőni fog.
Természetesen a tiltott teleporttal sem mehetsz át az alanori csatornán, nem teleportálhatsz tenger mezőre, illetve nem használhatod, ha valamilyen más teleport hatása alatt állsz.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, rögtön végrehajtódó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
teleport kiválasztott mezőre
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
26
Használata:
V 198 {X} {Y}
TVP költség:
10
VP/PP költség:
100
Anyagi komponens:
1 szeksztáns (megmarad)
Megszerezhető:
kihívás tornya 5. szintjének jutalma