VARÁZSKŐ KÉSZÍTÉS (#160 VARÁZSLAT)
Hát megismerted végre az egyik legalapvetőbb varázstárgy, a varázskő titkát! Nincs másra szükséged ehhez, mint egy kőszemre. 10 TVP-re és 100 VP-re, melyet a varázslat segítségével (és további 40 VP elköltése árán) bezárhatsz a kőbe. És ha valaha szükséged lenne az így elraktározott energiára, nincs más dolgod, mint a követ összetörni. (Megjegyzés: lehetőség van egyszerre több varázskő készítésére, a kövek számát a 2. paraméterben add meg.)A varázslattal egy vagy több varázskövet készíthetsz el, mindegyiket 1 kőszem és 120 varázspont árán. A varázslathoz nem sok hozzáfűzni való van, nyilván akkor érdemes használni, ha tudod, hogy a fordulódban "túlcsordul a mannád", azaz nem győzöd elhasználni, így tudsz spórolni mannát ínségesebb időkre.
Mostanában sokan emlegették, hogy "mivel már úgyis korlátozva van, hogy csak két varázskövet lehet körönként elhasználni, lehessen varázskövet újra átadni". Sajnos nem értek egyet ezekkel az emberekkel, hiszen ha egy körben csak 2 varázskövet lehet átadni, akkor is 200 VP-t tud a rabszolga a gazdájának átpasszolni, ami gyakorlatilag 300 aranynak felel meg. Ennél inkább praktikusabb dolgot tettem, a varázskő elôállításának költségét lecsökkentettem 140-ről 120-ra.
Egyébként az, hogy a költségnél 8 mágiapont van azt jelenti, hogy Sutor Kragoru kőtornyában ennyi mágiapontért tanulhatod meg a varázslatot a VTN paranccsal. Mágiapontokat a küldetések teljesítéséért lehet szerezni. (Az alanori királyi küldetés sorozatának 80. labirintusában is meg lehet tanulni.)

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, rögtön végrehajtódó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
létrehozol egy varázskövet
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
?
Használata:
V 160 {mennyiség}
TVP költség:
10
VP/PP költség:
120
Anyagi komponens:
Megszerezhető:
8 mágiapontért megvásárolható Sutor Kragoru tornyában
VAGY
kihívás tornya 3. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó isteni kületés valamint a méregfelhő II és a familiáris idézés már meglenne
VAGY
kihívás tornya 8. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó familiáris idézése már meglenne
VAGY
80. labirintus 2. szint 35. ref. pont