FAMILIÁRIS IDÉZÉSE (#159 VARÁZSLAT)
A mágusok köreiben teljesen megszokott dolog, hogy különféle bizarr fajú és kinézetű segítőket, úgynevezett familiárisokat alkalmazzanak. Ezek gyakran származnak más létsíkokról ezért megidézésük nem kis energiát és utánajárást igényel. A kívánt familiárist a V 159 {szörny száma} paranccsal idézheted meg 20 TVP árán, és ha a szörnyből kinyerhetô valamilyen komponens, akkor arra is szükség van. Az idézéshez szükséges varázspont annyiszor 40 VP, ahányadik szintű a Lény. (A lényt idomítanod nem kell -ezt a varázslat elvégzi helyetted- de az idézés csak akkor lesz sikeres, ha már legalább minimális szinten tisztában vagy a szörnyekkel való bánásmóddal).
Megjegyzés: ha még egyetlen familiárist sem ismersz, próbálkozz Rughar familiárisával (245-ös lény, 3. szintű, nem kell hozzá komponens)!Ezt a varázslatot eredetileg Sutor Kragoru tornyában oktatják, bár a szerencsésebbek a kihívás tornyában is megkaphatják, jutalomképp. A familiáris idézésével egy mágikus szolgálót idézel meg, aki mélyen kötődik hozzád. Olyannyira, hogy ha elveszíted (pl. éhen pusztul, vagy elküldöd), akkor permanens sérülést szenvedhetsz el. A familiáros normál befogott szörnynek számít, tehát vonatkozik rá a befogott szörny korlát. Éhezik, elpusztulhat halál szavától, de a csatornán való átkerüléskor a többi befogott állattal ellentétben nem hagy el.
A varázslat bekerülése óta csak egy familiáris volt ismert (Rughar familiárisa, aki +4 taumaturgiát ad), azonban a cikk megjelenésével egyidőben remélhetőleg már bekerültek az újabb familiárisok is. Róluk bővebbet a második paraméter nélküli V 159 paranccsal tudhatsz meg.

Smaragd őrsárkány (344): permanens DEM, halál szava és más hasonló varázslatok nem hatnak rá, 5. szintű, 3 fülemüle agyar kell az idézéséhez

Bölcs szilmill (343): gyakrabban jön jellempróba, 4. szintű, idézéséhez 1 szent jogar kell

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
permanens
Hatás:
megidéz egy familiárist
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
?
Használata:
V 159 {familiáris száma}
TVP költség:
20
VP/PP költség:
40
Anyagi komponens:
szörnyből kinyerhető komponens
(ha nincs, akkor semmi)
Megszerezhető:
8 mágiapontért megvásárolható Sutor Kragoru tornyában
VAGY
kihívás tornya 3. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó isteni kületés valamint a méregfelhő II már meglenne
VAGY
kihívás tornya 8. szintjének jutalma