HHAAR BURKA II. (#162 VARÁZSLAT)
Mint a legtöbb hasznos és könnyen megtanulható varázslat, Hhaar burka sem kerülhette el a továbbfejlesztést, melynek során a burok héja még áthatolhatatlanabbá, szilárdabbá vált. Ez sajnos nem csak azt jelenti, hogy jobban véd az esetleges támadásoktól [+9 védettség], hanem egyben azt is, hogy te is nehezebben fogod tudni megsebezni ellenfeledet [-2 támadás]. A varázslat viszont megtartotta azon kedvező tulajdonságát, hogy nincs anyagi komponense! Elmondása 10 VP-t igényel.Egy igen egyszerű védekező varázslat, +9 védelmet és -2 támadást ad a kör végéig. A támadás dobásról érdemes annyit tudni, hogy nagyjából a következőképpen néz ki:

találat=támadás+fegyver szakételem+ (D20-1)-ellenfél védekezése+egyéb módosítók. (Az egyéb módosítók: lehet tárgy bónusz, KT képesség stb.)

Ha találat 1-nél nagyobb, akkor találtad el az ellenfeledet, de a sebzés az ellenfél védettségének arányában csökken, attól függően, mennyivel nagyobb a találat 1-nél. Ha tehát épp hogy csak eltalálod az ellenfeledet, akkor a védettségének nagy része lejön minden egyes ütésedből, ha viszont messze túlütöd a védettségét, a sebzésed nagy része bemegy.
Ily módon +9 védekezés nagyon sokat csökkentheti az ellenfél által okozott sebzést. Persze, a -2 támadás is hátrányt jelent, tehát ezt a varázslatot olyan ellenfelekkel szemben érdemes alkalmazni, akiket még -2 támadással is le tudsz győzni.
Megjegyzés: 18 és 40 közötti védettség csak 1/2 értékben számít, 40 fölötti védekezés pedig csak 1/3 értékben a csatorna nyugati oldalán. A keleti oldalon a 18 feletti védekezés 1/2 értékben számít, 1/3-os arány nincs.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, védekező
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
csata
Hatás:
+9 védelem, -2 támadás
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
?
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
10
Anyagi komponens:
-
Megszerezhető:
8 mágiapontért megvásárolható Sutor Kragoru tornyában
VAGY
kihívás tornya 3. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó isteni kületés valamint a méregfelhő II, a familiáris idézés, a varázskő készítés és a varázsenegria már meglenne
VAGY
kihívás tornya 8. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó familiáris idézése, a varázskő készítés és a varázsenergia már meglenne