TOMPÍTÁS (#40 VARÁZSLAT)
A termomágikus mutáció óta Ghallát bizony benépesíti a sok undorító mutáns szörny is. Ezek közül néhány akkora behemót, hogy képes egyetlen csapásával páncélodat, sisakodat, pajzsodat bezúzni. A tompítás az ilyen csapások "puhítására" szolgál. Bár a sebzést nem csökkenti komolyan, tárgyaidat megóvja a pusztulástól. Elmondásához 8 VP-t és egy szögletes követ kell elhasználnod. A tompító mező nem látható.

*A varázslat védelmet nyújt a robbanó golyóbis ellen.

*2014.01.09.
- A tompítás ezentúl egvéd a légbilincs minden hatásától.A tompítás egy bizonyos, szörny végtaghoz rendelt speciális képesség ellen véd meg, amelyet úgy hívnak, hogy "páncéltörés": a sisakodat, páncélodat, pajzsodat semmisítheti meg. Kevésbé ismert tény, hogy a varázslat felrakásakor a szörny -2 sebzést is kap. Ha a tompítást berakod a TV listába, és ilyen szörnnyel találkozol, a gép felismeri, hogy a varázslat biztosan hasznos lesz, és automatikusan felrakja.

A fentin kívül a tompítás még teljes védelmet nyújt a gigaököl, tharr haragja és a természet haragja varázslatok ellen, valamint megvédi a tárgyaidat az egyéb tárgytörő varázslatoktól (pl. sötét rítus), amik ellen más védelmet nem nyújt, de ha ilyenre számítasz, akkor az FTV listából használd. A varázslat anyagi komponense egy szögletes kő.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, védekező
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
csata
Hatás:
szörnynek -2 sebzés, tárgyaidat megóvja a szétzúzástól valamint a gigaököl, tharr haragja, természet haragja, sötét rítus varázslatoktól
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
3
Ára:
38 arany
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
8
Anyagi komponens: