LÉGBILINCS (#430 VARÁZSLAT)
A Levegő Úrnője - ahogy néha Eleniost nevezik - hatalmat ad híveinek kedvelt eleme felett. Ez a hatalom olyan méreteket képes ölteni nagyhatalmú papok esetén, ami már-már elképzelhetetlen még egy mágiahasználó számára is. Elenios papjai olyan erős levegőfonatokat képesek fonni, amellyel nem csak megbénítanak még egy óriássárkányt is, de akár ketté is tudnak roppantani egy "kisebb" sárkányt. A játék nyelvére lefordítva a légbilincs papi varázserőnként 2D7 sebzést okoz, és ha az ellenfél elrontja a mentődobását, akkor csapásai is gyengülnek kb. úgy, mint a puha ütésnél. A varázslat maximális hatásfokát 200-as papi varázserőnél éri el, 400D7 sebzést okozva. A varázslat költsége sem csekély: 200 varázspont, két isteni könnycsepp és egy negátortoll.

*2014.01.09.
- A tompítás ezentúl egvéd a légbilincs minden hatásától.

2015.01.07.
- A káoszsújtás ezentúl 20%-kal hatékonyabban csökkenti az ellenfél értékeit mint eddig. Valamint a csökkentő hatásának nincs maximuma, csakúgy, mint ahogy a légbilincs sebzéscsökkentésének sincs.Típus:
teológia, támadó
Elenios
Szféra: fizikai
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
papi varázserőnként 2D7 sebzést okoz, és ha az ellenfél elrontja a mentődobását, akkor csapásai gyengülnek kb. úgy, mint a puha ütésnél
Egyéb:
Max. hatásfok:
200
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
200
Anyagi komponens: