TERMÉSZET HARAGJA (#141 VARÁZSLAT)
Ezzel a varázslattal villámokat hívhatsz le az égből, és ellenfeled testébe irányíthatod. A villámok egyútal az ellenfél tárgyaiba is belecsapódhatnak. Ez a tárgy a deus ex machina, ha az nincs az ellenfelednek, akkor a páncélja, ha az sincs, akkor a bal kezében lévő tárgy, ha ilyen sincs, akkor semmilyen tárgyat nem semmisítesz meg. A természet haragja 25 VP-t, egy isteni könnycseppet és egy smirglilevelet igényel. A varázslat tárgypusztító hatása ellen van mentődobás, ill. a tompítás varázslat tökéletes védelmet nyújt ellene. A természet haragját nem használhatod föld alatt.Sheran "büntető" varázslata, amely a sebzés mellett képes megsemmisíteni az ellenfél DEM-jét, páncélját vagy bal kézben lévő tárgyát, ha a mentődobást elrontja. Sikeres mentődobás esetén is a szerencsétlen áldozat elszenvedi a fele sebzést. A varázslat elleni mentődobásra az ellenfél szint/2 mínuszt kap. A varázslat komponense egy isteni könnycsepp és egy smirglilevél. Azt hiszem, erre a varázslatra a legnagyobb panasz, ezt szoktam hallani Sheran híveitől, hogy nemcsak az elektromos pajzs, de a tompítás is véd ellene, márpedig mindkettő népszerű védekező varázslat az olimpián, és ha mindez még nem lenne elég, még labirintusban sem működik. Mivel vigasztaljam őket? Már azon kívül, hogy a max. hatásfokot 30-ról 35-re emeltem...
Nos, magasabb szinten ott kacsingat a hívők felé a gömbvillám, és az armageddon, az elemek feletti uralom igazi megnyilvánulása, ennél biztatóbbat nem tudok mondani. Kérdezték tőlem, Sheran miért kapja meg az armageddont. Nos, a TF végeredményben harcorientált játék, tehát még Sheran híveinek is meg kell tudniuk védeniük magukat. Másrészt gondolom nyilvánvaló, hogy Sheran papjai csakis végszükségben használják, úgy, hogy egy fűszál se görbüljön meg (pl. a Sötét Földön...)
Itt említeném meg, hogy a tárgypusztító hatás ellen a tárgy külön nem dob mentődobást, így pl. akár egy Rhatt páncélja is könnyedén megsemmisül. Ezt elkerülendő, ha a páncél értéke 400 arany vagy több, a gép ehelyett egy max. 150 arany értékű tárgyat választ a hátizsákodból, véletlenszerűen, és azt pusztítja el.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, támadó
Sheran
Szféra: villám
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
D4 sebzés/szint
Egyéb:
Max. hatásfok:
35
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
25
Anyagi komponens: