ARMAGEDDON (#218 VARÁZSLAT)
Az Armageddon irdatlan hatalmú varázslat, amely annak idején kiszabadulva Dornodon irányítása alól, felégette a világot. Most azonban már megfelelően nagy a papi hatalmad, hogy kordában tudd ezt a varázslatot tartani, és mivel nem rúnamágiaként, hanem istened ellenőrzése mellett használod, bizonyos lehetsz benne, hogy nem fog elszabadulni. Az Armageddon hatására egy koncentrált tűzoszlop csap le az égből, és szintenként 1D12 sebzést okozva, szinte szénné égeti a célpontot. Ezután a tűzoszlopot gyorsan megszünteted, nehogy tombolva elszabaduljon. Az Armageddon használata persze nem olcsó mulatság: elmondása 100 varázspontot és egy lótuszvirágot igényel. Tűzvarázslat, tehát a különböző, tűzvarázslatokat erősítő hatások ezt is tovább erősítik, viszont tökéletes védelmet nyújt ellene a védelem a tűztől.Valószínűleg mindenki tudja, ez a játékban a legerősebb támadó sebző varázslat. Magas varázspontköltsége, és anyagi komponense (lótuszvirág) miatt persze nem érdemes minden szembejövőre lődözni, az erősebb szörnyekre, és persze az olimpián fogod alkalmazni.
A varázslat tűzsebzést okoz, ez előny is, meg hátrány is. Előny, mivel a tűzsebzést növelő varázslatok és hatások növelik az ezzel okozott sebzést, és hátrány, mivel teljes védelmet nyújt vele szemben a védelem a tűztől varázslat (persze, ha elsajátítod az elnyelést is...) A sebzés soknak tűnik, de a mentődobást könnyű ellene megdobni, így azért nem lesz annyira sok, mint gondolnád (lásd a bevezetőben a számításokat). Ha megfelelően elrugaszkodott a taumaturgiád, egy tűzgolyóval akár többet is sebezhetsz, mint az armageddonnal, főleg, mivel a taumaturgiád/2-vel, míg a teológia/3-mal számít a varázslat szintbe.
Mindenki számára szembeötlő, hogy a varázslat egyedül Tharrnak nincs meg. Ez persze nem véletlen, az elmúlt olimpiák alapján Tharr hívei domináltak a harcban. A háború istenének hívei a közelharcban járatosak, nem a támadó mágia alkalmazásában -ha nem égeti szénné őket az armageddon (és általában nem nagyon szokta), akkor utánna már könyörtelenül lesújtanak ellenfelükre a közelharcban. Bár nekik nincs védelmük a tűz ellen, de egy agytaposás hasonlóképp megfelelő védelem lehet az armageddon ellen, mint ahogy a magas szerencse is.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia
Dornodon, Sheran, Raia, Fairlight, Elenios, Leah, Chara-Din
Szféra: tűz
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
D12 sebzés/szint
Egyéb:
Max. hatásfok:
99
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
100
Anyagi komponens: