SÖTÉT RÍTUS (#131 VARÁZSLAT)
A sötét rítus egy igen brutális támadó varázslat. Egyrészt, hideg halálmágiával fizikai károsodást okoz ellenfelednek, másrészt, megsemmisít egy, az ellenfél birtokában levő tárgyat. Ez a tárgy a deus ex machina, ha nincs az ellenfélnek, akkor a páncélja, ha az sincs, akkor a bal kezében levô tárgy, ha ilyen sincs, akkor semmilyen tárgyat nem semmisítesz meg. A sötét rítus használata 30 VP-t igényel, és anyagi komponense két isteni könnycsepp. A sötét rítus tárgypusztító hatása ellen van mentődobás, ill. a tompítás varázslat tökéletes védelmet nyújt ellene.Azt hiszem, a sötét ríus nem a sebzése miatt vált hírhedté, hanem tárgypusztító hatása miatt: a dem-edet, ha az nincs (akkor már nagy bajban vagy!), akkor a páncélodat, ha az sincs, a bal kezedben levő tárgyat pusztítja el. A varázslat tárgypusztító hatása nemrégiben módosult, ha a páncélod ill. balkezes tárgyad 400 arany vagy nagyobb alapértékű, akkor helyette egy véletlenszerűen választott tárgy semmisül meg. A varázslat anyagi komponense két isteni könycsepp.

Megjegyzések a varázslattal kapcsolatban: nemcsak a tompítás nyújt ellene tökéletes védelmet, hanem, mivel halálvarázslat, az életpajzs is! Ezenkívül, ha megdobod ellene a mentődobást, a tárgy nem semmisül meg, és fele sebzést szenvedsz csak el. Ha viszont a mentődobást elrontod, akkor a tárgy már nem kap külön mentődobást -mindegy, hogy bőrpáncél vagy Bufa páncélja volt rajtad. Ezért is vezettük be az értékkorlátozást, a különlegesen ritka és értékes tárgyak védelmére.

Sajnos, a varázslat forrása lehet játékoshalálnak -ezért kérek mindenkit, aki sötét rítust használó ellenféltől tart, vagy állítsa be a tompítást és vagy az életpajzsot, vagy hordjon magánál 10 DEM-et -de legjobb, ha mindkettőt megteszi.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, támadó
Dornodon
Szféra: halál
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
D4 sebzés/szint
Egyéb:
Max. hatásfok:
20
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
30
Anyagi komponens: