THARGODAN ILLÚZIÓ (#242 VARÁZSLAT)
Általában nem sok értelme van egy illúzióvarázslatnak, amely Thargodannak álcáz -hiszen a Thargodanok ugyanúgy megtámadják egymást, mint más lényeket. Azonban a Sötét Földön megtalálható néhány groteszk "település", a Sötét Hercegek által semlegesnek kinevezett terület, ahol, bár egymást folyton kijátszva, egymást kihasználva, mégis öldöklés nélkül üzletelhetnek egymással a Thargodanok. Persze, egy ember, elf vagy más, az anyagi síkról származó lény ellenségnek számít itt is, és azonnal kivégzik. Erre a célra szolgál a Thargodan illúzió, hogy belopódzva ezekre a semleges területekre, Északtűz, Sárkányverem és Lávafolyó városába, vásárolhass a Thargodanok által összegyűjtött ősi relikviákból, vagy hogy elsajátíthasd a nagyhatalmú varázslataikat. Ezek a települések természetesen a városi teleport varázslattal is megközelíthetők. A Thargodan illúzió használatához parancsot nem kell kiadnod, automatikusan elmondod 50 VP árán, mielôtt belépnél vagy beteleportálnál egy ilyen városba.A Sötét Föld Thargodan városaiba nem sétálhatsz csak úgy be, és nem számíthatsz arra, hogy különösebb feltünés nélkül beugorhatsz vásárolni a sarki boltba, vagy meglátogathatod a Sötétség Hercegét. Ez a nagyhatalmú illúzióvarázslat azonban lehetővé teszi, hogy magadat, Thargodannak álcázva, belopózz ezekre a helyekre. A varázslatot a térkapuk megnyílása óta lehet megtanulni a varázslótornyokban.
A varázslat használata külön V parancsot nem igényel, ha be akarsz lépni egy Thargodan városba -akár M paranccsal, akár teleportálással- automatikusan felrakod.

A varázslat elsajátítása ugyan nem kötelező a Sötét Földre látogatóknak, de erősen ajánlott -a Borzalom Fellegvárában kapható küldetéssorozat bőven visszahozza a 3000 aranyat, amit rá kell költeni.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
1 kör
Hatás:
illuzió varázslat, mely segítségével látogathatók a Sötét Föld városai
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
15
Ára:
3000 arany
Használata:
automatikus
TVP költség:
0
VP/PP költség:
50
Anyagi komponens:
-
Megszerezhető:
Baghar fétise használatával