VÁROSI TELEPORTÁCIÓ (#96 VARÁZSLAT)
Ennek a varázslatnak a kifejlesztéséért főként a boltosok, bankok, fegyvermesterek és egyéb városi szolgáltatók a felelősek. Bár a szabad teleportálás sérti a GH.1670 II/4-es alanori rendelet szerint a személyes szabadsághoz való jogot, és ezért törvénytelen varázslat, a speciális célú teleport igen elterjedt és engedélyezett. Ezek egyike a városi teleport. Használója a varázslat elmondásakor egy maximum taumaturgia szint*2 mezőre lévő, "lakott" tereptípusú mezőre fog teleportálni. A varázslat nem képes használóját KELETI irányba mozgatni. Használata 10 TVP-be és 50 VP-be kerül, kiadása a V 96, {abszolút X koordináta}, {abszolút Y koordináta} paranccsal történik, ahol az (X,Y) természetesen a célmező koordinátáit jelentik. A varázslat anyagi komponense egy szeksztáns, amely NEM tűnik el a varázslat létrejöttekor. A varázslatról tudni kell, hogy hatása nem ér véget a teleportálás befejeztekor - amint a használó olyan mezőre lépne, amely nem "lakott", automatikusan visszateleportál a kiinduló mezőre (történjen ez akár fordulók múlva). Megjegyzések:

- a visszateleportálás beleszámít a mozgáskorlátba (max. lépések egy körben), mivel rendes lépésnek számít, de az odateleportálás nem;
- a teleport kudarcot vall, ha nem "lakott" területet adsz meg célként;
- a városban való tartózkodásod alatt minden parancsot normálisan használhatsz;
- a városban való kalandozásodról NEM kapsz térképet.
(ehhez kis kiegészítés: ha a városban táborozol le, akkor a kör végi térképed a városban lévő kalandozásod térképe lesz!)
- amíg egy városi teleportáció érvényben van, nem adhatsz ki újabbat. (ez nemcsak a városi teleportációra vonatkozik!)Egyértelműen a TF legnépszerűbb nem harci varázslata, hiszen rengeteg időt és fáradságot takaríthatunk meg azzal, hogy beteleportálunk a városba, és eladjuk a boltban a felgyülemlett szemeteket, esetleg beugrunk a bankba pénzt berakni vagy kivenni, és végül megpihenünk a fogadóban, az arénában vagy a fény szetélyében.
A varázslat max. taumaturgia*2 mezőre visz, tehát pl. 16-os taumaturgia mellett a (94,53)-as mezőre a (126,21)-től egészen a (126-85)-ig bárhonnan beteleportálhatunk. Vigyázat! Bár az enciklopédia szerint a városi teleport odafelé nem számít a mozgáskorlátba, mégsem hajtódik végre, ha többet léptél már, mint a megengedett lehetséges. Ez úgy fordulhat elő, hogy lépsz 10-et, majd leölöd a hátast, ami lehetővé tette a 10 lépést. A városi teleport ezután nem fog működni!
Hogyan működik együtt a demezés és a városi teleport? Ha valaki városi teleport hatása alatt hal meg, a DEM normálisan elrepíti valahova, majd legközelebb, amikor nem város mezőre lép, visszateleportál az eredeti mezőre. Ez azért működik így, hogy se városi, se másmilyen teleporttal ne lehessen a DEMezést arra használni, hogy permanensen óriási távolságot tegyen meg a karakter.
A városi teleporttal kapcsolatban ne felejtsd el, hogy kelet felé és a csatornán át nem teleportálhatsz vele, csak lakott mezőre visz; és szeksztáns kell hozzá. A városi teleportot mágiatöréssel és feloldással nem lehet megszüntetni, és bármilyen teleport hatása alatt vagy, nem adhatsz ki újabbat.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, rögtön végrehajtódó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
max. taumaturgia szint*2 mezőre lévő, "lakott" tereptípusú mezőre fogsz teleportálni
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
8
Ára:
110 arany
Használata:
V 96 {X} {Y}
TVP költség:
10
VP/PP költség:
50
Anyagi komponens:
1 szeksztáns (megmarad)