ISTENI KÜLDETÉS (#170 VARÁZSLAT)
Bármennyire is buzgó híve vagy istenednek, előfordulhat, hogy olyan feladatot kapsz tőle, amelyet képtelen vagy teljesíteni, akár fizikai korlátok, akár elvi problémák miatt. Most már olyan közel állsz istenedhez, hogy lehetőséged van rá: egy, általad választott küldetést istened teljesítettnek tekint, leimádkozhatod, megkapod érte az aktuális varázslatot. De: csak egy ilyen lehetőséget kapsz, tehát használat után az isteni küldetés "elfüstöl" a fejedből. Az isteni küldetés elmondása 40 VP-be és 5 TVP-be kerül, és paraméterként egy 1-3 közötti számot kell megadnod: amikor legutoljára küldetést imádkoztál le, hányas sorszámmal szerepelt az az isteni küldetés, amitôl meg akarsz szabadulni. Pl. a küldetéseid voltak: 1.) Ölj gonyolékot. 2.) Imádkozz, amint teológiád elérte az 55-ös szintet. 3.) Növessz harmadik lábat. Kiadod a V 170 1 parancsot, és a legközelebbi IM parancsnál a gonyolékos küldetés helyett már kapod is az újabbat.

*A varázslat a 118. sorszámú küldetésig használható.A TF "joker" varázslata -egy isteni küldetést "letudhatsz" vele. A varázslat eredeti célja az volt, hogy a karakterek által szerepjátékos szempontból utált küldetést (ölj kalandozót, lopj, stb.) át lehessen vele ugorni, de mivel most már akár többször is meg lehet szerezni (ld. kihívás tornya) az emberek arra tartogatják, hogy a magasszintű küldetésekkel úgy tudjanak továbbhaladni, hogy nem járják végig a királyi labirintusokat, vagy legalábbis már azelőtt haladjanak velük, mielőtt elkezdenék ezt a hosszadalmas küldetéssorozatot.
A varázslat 2. paraméterében határozhatod meg, hogy a karakterlapodon is szereplő 3 aktuális küldetés közül melyiket is szeretnéd leadni. A varázslat elmondása után természetesen szükséges az IM parancs. A varázslat csak egyszer használható, ezután elfelejted.
Igazándiból nem tudom, mi a jó stratégia, de valószínűleg olyan küldetést kell vele leadni, amit nyílvánvalóan soha, de legalábbis 1-2 éven belül nem fogsz megcsinálni. A varázslattal kapcsolatban megjegyzem, hogy ha nem használtad el a varázslatot, és ismét megszerzed, akkor bizony buktál egy isteni küldetést, nincs lehetőség reklamációra a Játékvezetőnél. Tehát még a spejzolós kalandoroknak is javaslom, hogy süssék el a varázslatot, mielőtt nagyon belemerülnének a kihívás tornyának ostromába. (3. szinten lehet lehet megszerezni)

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, rögtön végrehajtódó
Dornodon, Sheran, Tharr, Raia, Fairlight, Elenios, Leah, Chara-Din
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
egy általad választott küldetést istened teljesítettnek tekint
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 170 {1-3}
TVP költség:
5
VP/PP költség:
40
Anyagi komponens:
-
Megszerezhető:
kihívás tornya 3. szintjének jutalma
VAGY
kihívás tornya 4. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó Sutor Kragoru varázslatok, továbbá az ongóliant tombolás a feltámadás és a méregfelhő II is meglenne
VAGY
kihívás tornya 8. szintjének jutalma abban az esetben ha az eredetileg adandó Sutor Kragoru varázslatok mindegyike valamit az ongóliant tombolás, a feltámadás és a méregfelhő II már meglenne
ÉS
130. labirintus 1. szint 35. ref. pont
ÉS
160. labirintus 2. szint 19. ref. pont