MÉREGSEMLEGESÍTÉS (#14 VARÁZSLAT)
Ha méregsemlegesítés varázslatot elmormolod, 10 VP-ért, azonnal megszüntetsz minden, a szervezetedben levő mérget. Ha a tested tiszta, akkor az utolsó varázsszót nem mondod ki, hanem a varázslat inaktívan lapul mindaddig, amíg valamilyen mérgezést nem kapsz. Ha pl. harcban mérgeződsz, akkor a harc végén automatikusan aktiválódik a varázslat. Ha a méregsemlegesítést V 14 1-el raktad fel, akkor ezután a méregsemlegesítést automatikusan megújítod. Ha egy harcban egyszerre kapsz bénító és sebző mérget, akkor azt ilyen esetben külön-külön kell semlegesíteni (vagyis a varázslat ebben az esetben 20 VP-be fog kerülni). A varázslat nem működik azonnali hatású mérgeknél (pl. bo skorpió, gyengén mérgezett tű), hiszen a méreg a vérbe jutás pillanatában hat, nincs idő ellene védekezni.

2011.09.29-i módosítás:
A méregsemlegesítés akkor is kisül, ha a karaktert megmenti a DEM, halálkapu, vagy feltámadás.

2014.06.05.
- A méregsemlegesítés varázslatot nem újította meg a karakter, ha nem volt TVP-je, pedig a megújítás nem kerül TVP-be. A hibát javítottuk, egyben megcsináltuk, hogy ha két mérget szed le egyszerre a varázslat, akkor nem +10 VP-be kerül (10 VP a varázslat alapköltsége), hanem dupla VP-be (tehát a butaság árával módosítottba).

2014.07.28.
- A méregsemlegesítés és állatvédelem II. varázslat megújításának mechanizmusa olyan lett, mint az áldomás/vámpirizációé. Ez azzal jár, hogy nem fejleszt tulajdonságot A mágia szeretete KT-képességgel, amikor 0 TVP-ért megújítják őket.

Típus:
teológia, inkatív felhasználásig
Sheran, Tharr, Raia, Fairlight, Elenios, Leah
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
inaktív
Hatás:
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 14 {1}
TVP költség:
5
VP/PP költség:
10
Anyagi komponens:
-