FÜRGÜLÉS (#92 VARÁZSLAT)
A fürgülés meggyorsítja a harcos reakcióidejét, ügyesebbé, fürgébbé teszi egy harc időtartamára. Ha elmondod magadra a fürgülést 22 VP-ért, eggyel több támadást fogsz leadni minden körben, még a lőfegyvereddel is eggyel többet lőhetsz. A varázslat nem működik a közelharc fázisban, ha ököllel harcolsz. Minden alkalommal, amikor elmondod a fürgülést, öregszik a tested egy évet. A fürgülés anyagi komponense egy csepp sáfránypor.

*Az elnyelés nem oltja ki a fürgülést.Sok vita volt arról, hogy mennyire fair dolog, hogy keleti labirintusokban meg lehet tanulni több hasznos "Tharr varázslatot", köztük a fürgülést, vámpirizációt stb. Az isteni küldetésekért kiadott varázslatokat és sorrendjüket nem szívesen változtatom meg, mert ez a változás nagyon sok játékosra hatna egyszerre, túl sok dolog kavarodna meg. Viszont az idők folyamán kiderült, hogy néhány varázslat túl nagy előnyt biztosít egy-egy vallásnak, ilyen pl. a fürgülés vagy a vámpirizáció az olimpián. (Máshol a sáfránypor komponens és az öregedés miatt nem volt túl gyakran használt.) Attól, hogy ez a varázslat nagyon sokára, hosszú távon megszerezhető mindenki számára, attól a Tharr hívők továbbra is előnyben vannak, hiszen hamarabb elsajátíthatják, és mint a fenti fejlécből látható, szinte minden isten úgyis megadja, igaz, nagyon későn. Ld. még a Hírek rovatban a Varázslategyensúly c. részt.

A fürgülés egyébként különösen olyan isteneknél válik hasznossá, amelyek a természetellenes öregedést a fiatalítás varázslattal tudják kompenzálni. Tharr hívei, bármennyire is szeretnék, nem fognak fiatalítani, hiszen ez nagyon ellentétes Tharr koncepciójával. A fiatalítás itala hozzáférhető, ezenkívül lehetőség van KT képességből varázslatot kifejleszteni, igaz, eléggé borsos pontáron.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, védekező
Sheran, Tharr, Raia, Elenios, Leah, Chara-Din
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
csata
Hatás:
eggyel több támadást fogsz leadni minden körben, még a lőfegyvereddel is
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
automatikus (TV, FTV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
22
Anyagi komponens: