LÁTHATATLANSÁG (#76 VARÁZSLAT)
Ezzel a fantasztikus varázslattal tökéletesen láthatatlanná válhatsz, minden felszereléseddel, állatoddal együtt! A dolog előnyei kézenfekvőek, de azért lássuk őket sorban: 1.) Minden lopás próbálkozásnál olyan, mintha a szakértelmed öttel magasabb lenne. (És ha fel is sülsz, a városi őrség akkor sem tud elfogni.) 2.) Táborozás közben senki nem fog téged megtalálni (így hát meglopni sem tudnak). 3.) A védettséged hárommal jobb a varázslat időtartama alatt. 4.) Mozgás közben nem fognak látni azok a KALANDOZÓK, akikkel találkozol. Azonban te sem támadhatsz meg olyan kalandozókat, akik nem látnak téged láthatatlanság észlelése varázslattal, vagy más módon, még akkor sem, ha T/FT parancsod van rájuk kiadva! Ennek oka az, hogy a láthatatlanság varázslatot azért találták ki, hogy inkognitóban maradjon használója, bármi áron, nem pedig azért, hogy előnyei legyenek a harcban. (Sokak szerint a varázslat olyan belső-védő rúnákat tartalmaz, amelyek azonnal elpusztítanák használóját, ha orvul támadna valakire.) A láthatatlanság nem véd meg a kiváló szaglású szörnyek elől: ha ilyennel találkozol, továbbra is a rejtőzködés, a futás ill. a harc lesz a megoldás (persze a +3 védettség ekkor jól jön, mivel a szörny csak sejti, hogy hol vagy). Te magadtól nem tudod a varázslatot akármikor megszüntetni, ehhez mágiafeloldásra van szükség. A varázslat anyagi komponense egy manifesztátor nyúlvány, elmondása 5 TVP-be és 15 VP-be kerül, hatása a következő kör elejéig tart.

2013.03.05.
- A láthatatlanság védekezési bónusza a taumaturgia növekedésével nő egészen +10-ig.Egyike a legnépszerűbb nem-harci varázslatoknak, már ha az ember győzi manifesztátor nyúlvánnyal - ehhez azonban sajnos jelentős aranykészletek kellenek, tehát kezdő karakter nem engedheti meg magának, bármennyire is szeretné. Tapasztalt tolvajoknak szinte kötelező, hiszen +5 lopást ad, de a tolvajoktól félők közül is sokan használják, hiszen a legtöbb tolvaj nem használ láthatatlanság észlelését (attól függetlenül, hogy ez nem kívánna tőlük túl nagy erőfeszítést).

A varázslat másik nagy haszna, hogy inkognitóban tudsz közlekedni. Ha lépten-nyomon találkoznak veled a kalandozók, tudják, merre vagy, lesújthatnak rád tudati képességekkel meg hasonlókkal - ez fölöttébb kellemetlen. Igaz, hogy a pozitív KT képességek hatásaitól is megfosztod magad, de egy magányos farkasnak ez még így is megéri. Talán kevesebben tudják, de a láthatatlanság +3 védettséget is ad a harcban, ezért ha máskor nem, olimpián mindenképp érdemes felrakni.

A fentiek mellett a láthatatlanság ideálisan fejleszti taumaturgiádat, még magasabb szinten is.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
kör elejéig
Hatás:
lopás próbálkozásnál +5 lopás; +3 védelem
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
5
Ára:
62 arany
Használata:
V 76
TVP költség:
5
VP/PP költség:
15
Anyagi komponens: