FÜRKÉSZŐ SZEMEK (#213 VARÁZSLAT)
Elenios, Fairlight és Sheran kíváncsi hívei ezzel a varázslattal még aprólékosabban, részletesebben meg tudják figyelni környezetüket. Ha elmondod a Fürkésző Szemet, akkor a következő táborozásod végéig minden ellőtt távolsági fegyver megtalálására legalább 90% esélyed van. (Persze ez csak olyan lövedékekre vonatkozik, ahol a megtalálási esély nagyobb, mint 0% alapban, tehát tolmokov koktél nem, de tüske igen.) Emellett minden KUT parancs 10 TVP-vel kevesebbe kerül (kivéve, ha a KUTatási költség már eleve kevesebb, mint 20 TVP), tehát egy ősi csatamezőn elegendő kiadnod egy KUT 20 parancsot. A fürkésző szem elmondása 25 varázspontba és egy vízionárszembe kerül. (Megjegyzés: ha a csatamezőn esetleg valaki lemágiatöri a fürkésző szemet, akkor a kutatás végén teljes költséget kell fizetned.)

*A programba 2006 májusában bekerült módosítás szerint a varázslat hatása a következő forduló elejéig tart.Tipikusan az a varázslat, amit érdemes minden körben felrakni -ha el tudod látni magad a szükséges komponenssel, vizionár szemmel. A fürkésző szem hatására min. 90% az esély minden lőfegyver megtalálására -ez különösképpen akkor jön jól, ha nagy eséllyel elvesző lőfegyvert (pl. mérgezett vashegyű nyílat) használsz. A megsemmisülő (pl. tolmokov koktél) megtalálási esélyét persze nem növeli. (ld. táblázat)
A lövedékek megtalálásáról annyit, hogy minden lövedéknél van egy alap esély, ehhez hozzájön a felderítésed (24 alatti felderítés teljes értékben, a 24 fölöttinek az 1/3-a). Ha ez az összeg kisebb 90-nél, a fürkésző szemek 90-re növelik. 99% fölé az esély sosem megy! Ha csatából menekülsz, akkor mindegy, mekkora az esély, a lövedékeknek búcsút mondhatsz.
Másrészt, minden KUT parancs költsége 10 tvp-vel kevesebb, és ez a csatamezők kutatására is vonatkozik! (Megjegyzés: ha a csatamezőn esetleg valaki lemágiatöri a fürkésző szemet, akkor a kutatás végén teljes költséget kell fizetned.)

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, köv. forduló elejéig aktív
Sheran, Fairlight, Elenios
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
kör elejéig
Hatás:
minden ellőtt távolsági fegyver megtalálására legalább 90% esély, minden KUT parancs 10 TVP-vel kevesebbe kerül (kivéve, ha a KUTatási költség már eleve kevesebb, mint 20 TVP)
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 213
TVP költség:
0
VP/PP költség:
25
Anyagi komponens: