BŰVÖLÉS (#20 VARÁZSLAT)
Ezzel a varázslattal annyira el tudsz bűvölni egy másik kalandozót, hogy szíves-örömest átadja neked egy tárgyát. A varázslat elmondása után (ami 10 VP-be kerül) inaktívan lapul. Ha egy olyan kalandozó táborára bukkansz, akinek birtokában van a keresett tárgy, ezt a varázslat jelzi, és mielőtt odamész hozzá, működésbe hozhatod. Azt, hogy melyik tárgyat szeretnéd elkérni, 2. paraméterként kell megadnod. Mindig 1-3 darabot kérsz el az adott tárgyból, és az utolsó darabot senki sem fogja odaadni neked. Ha tehát valakinél csak egy darab van abból, amit szeretnél, akkor a bűvölés nem is aktivizálódik. Könnyen előfordulhat, hogy a varázslatnak az áldozat mentálisan ellenáll, vagy a tárgy átadása után rájön, hogy mi történt. Ebből pedig csata származhat! KF-elt tárgyat és aranyat nem kérhetsz el - az arany az egyetlen tárgy, amitől még varázslat hatására sem hajlandó egy kalandozó megválni. A bűvölést nem fogod olyan kalandozókra használni, akikre (akár fajukra, vallásukra, stb) BA parancsot adtál ki. Az ellenfél a bűvölés elleni szerencse dobására mínuszokat kap a papi rangodtól függően, és pluszokat a bűvölni kiavánt tárgy alapárának függvényében.

2014.11.06.
- A bűvölés varázslaton változtattunk. A bűvölésnek sosem szabadott volna "jó jellemű lopásnak" lenni, amivel valaki 20 Eldereth szilánkot tud ellopni. A bűvölés Elenios híveinek apró huncutsága kellett volna, hogy legyen, amivel a pap apróságokat kér kedvesen, amikor szüksége van rá. Ennek szellemében a bűvölés működésében az alábbi változások történtek:
1. Működnek rá az ellenfél szerencséjét csökkentő hatások, képességek, amik eddig csak a támadó varázslatokra működtek. Innen kezdve remélhetőleg reális esély lesz a bűvölés sikerére.
2. Nem lehet megadni darabszámot a varázslat elmondásakor. A karakter automatikusan D3 darabot bűvöl.
3. Az utolsó darabot senki sem adja oda semmilyen tárgyából, így ha valakinek egy van valamiből, azt nem lehet elbűvölni.
4. Hasonlóan nem lehet elbűvölni nem lopható, illetve a KF 3-mal vagy KF 4-gyel őrzött tárgyakat sem.
5. A tárgy alapértéke után jár mentődobás bónusz az áldozatnak a bűvölés ellen. Ez a bónusz egyenes arányos a bűvölni kívánt tárgy értékével.

2014.11.14.
- Átkozott tárgyakból el lehet bűvölni az utolsó darabot is, valamint ha valakinek aktív a vasvért bűvölős küldetés, akkor vasvértből is el tudja bűvölni az utolsó darabot, amennyiben az nincs KF-elve.

Típus:
teológia
Elenios
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
inaktív
Hatás:
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 20 {tágy száma}
TVP költség:
5
VP/PP költség:
10
Anyagi komponens:
-