A HATALOM SZAVA (#196 VARÁZSLAT)
Egyike a taumaturgikus tudományok csúcsvarázslatainak, a Hatalom Szava egyszerűnek tűnő, ámde hihetetlen szakértelmet igénylő varázslat. A Szó kimondása, 5 VP-ért a harc kezdetén, a támadó varázslatok használatakor történik. A harc végéig gyűlik az energia, amellyel -ha az ellenfeled nem pusztult el addig- a Szó ismételt kimondásával és a maradék 45 VP elköltésével kivégezheted. A Hatalom Szava csak akkor öli meg az ellenfeledet, ha 100 vagy kevesebb ÉP-je van, de akkor mentődobás sincs ellene. Szerencsére, a varázslat lehetővé teszi, hogy érezd, mikor fog működni a varázslat, így csak akkor költöd el a plusz 45 VP-t, ha annak értelme is van. Ha ellenfeled a harc első köre után elmenekül, akkor is megölheted a Hatalom Szavával. A varázslatot -komplexitása miatt- érdemesebb külön kiadott FTV parancsokban, mint a TV listában használni.

2014.11.06
- Jelentősen növeltünk a manaégetés, lidércidézés, hatalom szava I. és II. varázslatok sebzésén. Mindegyik varázslat sebzése a megfelelő varázserő (papi vagy taumaturgia) növekedésével nő. A lidércidézés még kapott egy területfüggő szorzót is.A varázslatot a csata elején, 5 VP árán mondod el. Ha a csata végén -akár menekül az ellenfél, akár nem tudtok győzni 2 kör alatt- ha az ellefél életpontja 100 vagy kevesebb, további 45 VP elköltésével kivégzed, és ez ellen nincs metődobás. A varázslat praktikus, mert ha nem működik, mindössze 5 vp-t vesztettél. Sok játékos úgy gondolja, hogy ez igazándiból egy szörnyeknek való varázslat, és nemcsak a beszerzési költsége miatt. Ha jobban belegondolunk, a sebzés szempontjából mnindegy, hogy a varázslat a kör elején sebez vagy a végén. Ha viszont ezt tekintjük, egy ritkán bejövő fix 100-as sebzés nem is annyira jó.
Nos, ez nem teljesen igaz, hiszen ebben a varázslatban pont az a jó, hogy boldog boldogtalanra ellőhetjük -ha varázslat nélkül is elpusztítjuk az ellenfelet, akkor csak 5 vp-t költöttünk, ha elmegy a maradék 45 vp, akkor biztos, hogy hasznosan költöttük el.
Mindemellett van még egy igen nagy különbség aközött, hogy a csata elején, vagy a végén megy a hatalom szava: egy, már menekülés% alatt lévő ellenfelet is elpusztíthatunk vele, így ez egy igazi "karakterölő" varázslat. Ennek az olimpián nincs egyedül jelenetősége, ahol amúgy sem menekül senki, és ha az ellenfél nem halna bele, el sem lövöm -márpedig egy ugyanennyit sebző villám a javunkra billentheti a mérleget, amikor a bírák a sebzés alapján döntenek. Még a Notermanthi véleményét írnám itt le, ő azt mondta, imádja a varázslatot. Persz, ő nem költött rá 12000 aranyat -egy rabul ejtett mágus agyából szívta ki.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, támadó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
megöli az ellenfelet a csata végén, ha kevesebb mint 100 ÉP-je van
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
40
Ára:
12000 arany
Használata:
automatikus (TV)
TVP költség:
0
VP/PP költség:
50
Anyagi komponens:
-