VARÁZSTÁRGY KÉSZÍTÉS (#153 VARÁZSLAT)
A varázsfegyver készítése egyike a legbonyolultabb, leghosszadalmasabb és legveszélyesebb varázslatoknak. Elsajátítása komoly varázslói tapasztalatot, magas szintű taumaturgia szakértelmet igényel. A varázsfegyver készítéséhez nem a V 153 parancsot kell kiadnod, hanem a KT parancsot a megfelelő varázsfegyverre. Ez tehát azt is jelenti, hogy csak olyan varázsfegyvert tudsz elkészíteni, amelynek enciklopédiáját már ismered. Minden varázsfegyver elkészítéséhez szükség van mágikus és díszítő anyagokra, amelyeket nem kell külön beszerezned: feltesszük, hogy megvásárolod ezeket az anyagokat a szertartást megelőzően. Tehát a parancs kiadásakor elég, ha a tárgyak ellenértéke aranyban rendelkezésedre áll. Ezenkívül vannak speciális komponensek (pl. formázó minták), ezek a birtokodban kell, hogy legyenek a parancs kiadásakor. A varázslat minden esetben 300 VP-t emészt fel, a TVP költség azonban tárgyanként változó. Ha egy KT parancs kiadásával több tárgyat készítesz el, a varázspont költség akkor is csak 300 VP. A varázslat elmondásakor 3 év természetellenes öregedést szenvedsz el. Példa: egy varázskard enciklopédiájában az szerepel, hogy Din formáló minta, 3 sárkánypikkely és 500 arany értékű egyéb arany szükséges. A KT {varázskard} parancs kiadásakor szükséges, hogy a birtokodban legyen a minta, a pikkelyek, 500 arany, valamint legyen 300 VP-d..A TF egyik leghatalmasabb varázslata, számos mágikus fegyvert, páncélt és egyéb tárgyat készíthetsz el vele. A varázslat ára irtózatosan magas, a legtöbb játékos számára elérhetetlen -csak néhány, varázstárgy kézítésre specializálódott karakter vásárolta meg, de a célunk ez is volt.
A legtöbb varázstárgy elkészítéséhez különlegesen ritka komponensek tömege kell az aranyon és a formázó mintán kívül, a Sötét Földes varázstárgyak közül nem egynek a komponensei között teljes varázstárgyak szerepelnek! Ezen komponensek összegyűjtése nem kis kihívás a játékosoknak, de ha megvan, már csak egy varázstárgy készítő mestert kell találni, aki összekovácsolja nekünk a komponenseket. Ezek a mesterek általában szép fizetséget kérnek munkájukért, ami persze érthető is, az eredeti befektetéshez képest. Főleg, mert a 300 VP költség mellett a mester még természetellenes öregedést is elszenved, amelyet nem mindenki tud könnyedén kompenzálni.
Sok vita folyt arról, hogy mennyire jó dolog, hogy néhány karakter sok pénzt keres ezzel a varázslattal. Szerintem jó, hogy a különlegesen ritka labirintus tárgyak némelyikét alternatív módon is el lehet készíteni, és amíg ez valóban jó kereset, egyre több mester lesz, akik egymással versenyezve, csökkentik az árakat, tehát kialakul az egyensúly.
Figyelem! A Sötét Földes varázstárgyak leírásánál már nem szerepel, hogy milyen komponensekből keszülnek (bár amelyiket nem lehet elkészíteni, arra elég egyértelműen utal az enciklopédia), azonban a szemfüles játékosoknak így sem fog problémát okozni az alkotóelemek listájának összeállítása...

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
elkészítesz egy varázstárgyat
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
35
Ára:
18000 arany
Használata:
KT {tárgy} {mennyiség}
TVP költség:
0
VP/PP költség:
300
Anyagi komponens:
változó