MOLEKULAÁTRENDEZÉS (#74 VARÁZSLAT)
Egy-egy fémet tartalmazó anyag, érc molekuláinak, atomjainak, sőt atomszerkezetének átrendezése nem lehetetlen feladat egy fejlett pszi szakértő számára. 5 TVP és 10 pszi pont elköltésével képes vagy egy-egy fém vagy ércdarabot másikká alakítani. Természetesen nem minden érc állítható így elő minden ércből. Ónt csak rézből, vasat csak ónból lehet készíteni. Egyéb átalakítások nem ismertek, de a kísérletezés esetleg újabb eredményekhez vezet. A P 74 {érc} parancs kiadásával megpróbálod {érc}-et előállítani a nálad levő anyagokból. A fentiekből nyilvánvaló például, hogy egy P 74 85 csak akkor lesz sikeres, ha van a birtokodban réz. Ha felfedezel valamilyen új fémet, ásványt, érdemes kísérletezni, hátha elő tudod állítani valamilyen más ércből.

*Ismert átalakítási lehetőségek:

réz -> ón -> vas -> ilkin -> ezüst
pirkit -> ramit
kvazár -> mithril
mihlanil -> adamantit
metagyémánt -> metazafír -> metarubin -> metasmaragd -> metagyémántEzzel a képességgel a 2. paraméterként megadott ércet állíthatod be, ha előállítható, és van nálad a transzformációhoz szükséges ércből. Félek, hogy a képességet főként rabszolgák használják, ezért is csökkentettem a költségét 10/30-ról a fenti értékre. Tény, hogy sokan legalább egyszer használják a képességet, mert istenük ezt várja el tőlük küldetésként.

Bár ezen az oldalon sok titokra derül fény, most mégsem fogok táblázatot közölni arról, hogy melyik fémből mit lehet előállítani, mert nem akarom elvenni senkitől sem a felfedezés örömét.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
pszi, rögtön végrehajtódó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
új ércet állítasz elő a kiindulási érc felhasználásával
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
P 74 {érc} {mennyiség}
TVP költség:
5
VP/PP költség:
10
Anyagi komponens:
-