SZÜRKEÁLLOMÁNY AKTIVIZÁLÁSA (#71 VARÁZSLAT)
Ez a pszi képesség lehetővé teszi agyad szürkeállományának jobb kihasználását. Abban a fordulóban (plusz a következő táborozás végéig), amikor aktivizálod, egyéb szakértelmeid kb. 15%-al jobban fejlődnek! Példa: egy GY 40 parancs 0.40-el növeli a gyógyítás szakértelmedet alacsony szinten, de ha a forduló elején kiadtál egy P 71 parancsot, akkor ez a növekedés 0.46 lesz. A képesség nagyon jól használható akkor, ha sok É vagy GY parancsot adsz ki a körben, ha egy kolostorban tanulsz, ha sokat mászol, stb. A P 71 parancs kiadása 5 TVP-be és 20 pszi pontba kerül.

*A programba 2006 májusában bekerült módosítás szerint a pszi képesség hatása a következő forduló elejéig tart.Ez egy különösen jól használható pszi képesség, ugyanis az agyletapogatással vagy a felejtéssel ellentétben, közvetlenül befolyásolja karaktered fejlődését, minden egyéb szakértelmed 15%-kal jobban fejlődik az adott fordulóban, beleértve persze a pszi képességet, no meg a taumaturgiát és teológiát. Javaslom mindenkinek, hogy ha más pszi képességet nem is, ezt mindenképpen használja minden körében. MÉG EGY MEGJEGYZÉS. A TF program egész számokkal dolgozik, ezért sokszor kerekít, ha pl. valakinek 1%-kot fejlődik egy szakértelme, akkor a kerekítés szerint 1%*1,15 is 1% lesz, azaz nem nyertünk semmit. Ennek kiküszöbölésére beraktam, hogyha a kerekítés miatt nem lenne plussz növekedés, akkor is van 15%*[alap növekedés] esély arra, hogy plussz 1%-kot fejlődik a képesség.

Példa: 40-es teológiám van, kiadok egy V 21 8 parancsot. Ettől alapban a teológia 3%-kot fejlõdik, de ha van érvényben szürkeállomány aktivizálásom, akkor van 45% esélyem, hogy 4%-kot fejlődik, nem 3%-kot.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
pszi, köv. forduló elejéig aktív
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
permanens
Hatás:
szakértelmeid kb. 15%-al jobban fejlődnek
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
P 71
TVP költség:
5
VP/PP költség:
20
Anyagi komponens:
-