UNIVERZÁLIS KOMPONENS (#486 VARÁZSLAT)
Egy igazi ősmágus könnyedén csökkenteni tudja az egyszerűbb komponensek használatát. Miért ne lenne képes nemcsak csökkenteni, hanem egyenesen kiváltani a komponenseket? Természetesen csak az olcsóbbakat, és csak és kizárólag varázslatok esetén; mégpedig a legáltalánosabb erőforrással, arannyal! Ilyen esetben, ha egy varázslat elmondása esetén, amennyiben nem rendelkezel a megfelelő komponenssel, előteremtheted azt a semmiből - az árának a tízszeres értékéért, valamint egy ősmatériáért. Nem kell tehát többet attól félned, hogy nem sikerül puha ütnöd ellenfeled, mert az előző ellenfeled elpusztította az összes madártollad - lesz időd pótolni azokat táborozásod alatt. Ezt a varázslatot sosem kell elmondanod V paranccsal, mindig automatikusan használod, amikor nincs nálad valamilyen komponens egy varázslathoz. Megjegyzés: A varázslattal maximum a 100 arany értékű komponensek helyettesíthetők. Ha egy komponensből több is kell a varázslathoz, akkor arányosan annyi aranyat és ősmatériát von le a program.

Nem helyettesíthetők vele az alábbi komponensek:

arany,
ősmatéria,
szopókő,
varázskő,
zanszilánk,
minden 100 aranynál drágább komponens.

Helyettesíthető vele viszont a kronoplazma is.

Nem helyettesíti a következő varázslatok komponenseit:

unkreáció,
varázslat olvasása,
enyészet,
pszí képességek.

Nem helyettesíti továbbá azokat a tárgyakat sem, amik nem elhasználódó komponensei egy varázslatnak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy működik-e a helyettesítés az isteni létsíkokon elsajátítható varázslatoknál.

Típus:
-, automatikusan bekapcsol
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
permanens
Hatás:
egy varázslat elmondása esetén, amennyiben nem rendelkezel a megfelelő komponenssel, előteremtheted azt a semmiből - az árának a tízszeres értékéért (azaz aranyat von le), valamint egy ősmatériáért
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
TVP költség:
0
VP/PP költség:
0
Anyagi komponens:
változó mennyiségű arany, 1 ősmatéria