ÉRCKONVERZIÓ (#275 VARÁZSLAT)
A törpe ősök jobban ismerték az érceket, mint manapság bárki is e világon. Mérhetetlen tudásuk odáig terjedt, hogy már szinte bármit meg tudtak tenni a bányásztermékekkel. Az Érckonverzió varázslattal egy kevés mágikus energia koncentrálásával 2 ezüstdarabból némi varázspontot lehet kinyerni. Minél ügyesebb bányász vagy, annál több lesz a kinyert varázspont, vagyis a kinyert energia mennyisége a bányászat szakértelmeddel arányos. A varázslatot a V 275 paranccsal mondhatod el 5 TVP-ért és 3 VP-ért. Kísérletezhetsz más fémekkel is, ebben az estben a V 275 (érc) parancsot kell kiadnod. Minél értékesebb fémet használsz, annál több varázspontra tehetsz szert. Az eljárás annyira megterheli a szervezetet, hogy egy körben max. egyszer használhatod ezt a varázslatot.

2014.07.08.
- Az elmélyült fohász, érckonverzió és manacsapolás varázslatokhoz csak abban az esetben tör a karakter varázskövet, manakristályt stb., ha a varázslat elmondása UTÁN nem lenne elég varázspontja a varázslat VP költségének levonásához.

*Az érckonverzió elmondáskor az érc fajtájától függően ad varázspontot:

- ezüstdarab = bányászat*4 vp
- mithril = bányászat*10 vp
- adamantit = bányászat*20 vp
- aranyrög = bányászat*30 vp
- titanit = bányászat*100 vp

Nem ad vp-t: kvazár, mihlanilA varázslat megszerzéséhez be kell bizonyítanod Zendornak, hogy mennyire vagy jó bányász. ? egy törpe, aki a Roxathoz közeli hegyekben visszavonultan él. Barátságtalan alak, egyedül a csákányt tiszteli. Ha elég profi bányász vagy (szakértelmed 26 vagy nagyobb), házának (x: 181, y: 104) felkeresése után jópár küldetésre számíthatsz tőle. Aztán ha bekerültél a mókuskerékbe, a 123. labirintusban megtalálhatod ezt a varázslatot. Komponense rendkívül ideális, hiszen egy vérbeli bányásznak nem okozhat gondot annyi ezüstdarab beszerzése, hogy minden körre jusson kettő. Többre nincs is szükség, hiszen ezt a varázslatot körönként csak egyszer lehet elmondani. Ezután már csak egy parancssort kell áldozni rá (esetleg beleszőni két másik varázslat közé a VV parancsba), és lemerült varázspontkészleteink valamennyire feltöltődnek. Álljon itt pár példa, hogy az egyes bányászat szakértelmeknél mennyi VP jár a varázslat elmondásáért: 40. szintnél +120 VP, 100. szintnél 210 VP, 200. szintnél 310 VP. Mindenki maga dönti el, érdemes-e a bányászatát magasba növelnie. A varázslat létrejöttének célja az volt, hogy akik már ezt megtették korábban, és persze ezt Zendornak is bizonyították a feladatainak megoldásával, kapjanak egy kis segítséget a továbbiakra.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
taumaturgia, rögtön végrehajtódó
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
elmondójának bányászat szakértelmével arányosan VP-t ad
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Min. taumaturgia:
?
Használata:
V 275 (érc), körönként max. egyszer
TVP költség:
5
VP/PP költség:
3
Anyagi komponens:
ércek
Megszerezhető:
123. labirintus 1. szint 19. ref. pont