LIDÉRCIDÉZÉS (#219 VARÁZSLAT)
Ezzel a varázslattal egy nagyhatalmú lidércet idézhetsz meg a Negatív létsíkról: a lidérc a harc időtartamára marad veled, és a közelharc fázisban az ellenfeledet támadja. A lidérc szinte minden támadási formára immunis, ezért nem kell attól félned, hogy ellenfeled támadó varázslata megsemmisíti, vagy más módon elesik a harcban -így megidézheted legközelebb is. A lidérc megidézése 30 VP-t és egy Thargodan esszenciát igényel, így célszerű csak a leghatalmasabb ellenfelekkel szemben bevetni. A lidérc találati esélye részben a teológiádtól függ.

2014.11.06
- Jelentősen növeltünk a manaégetés, lidércidézés, hatalom szava I. és II. varázslatok sebzésén. Mindegyik varázslat sebzése a megfelelő varázserő (papi vagy taumaturgia) növekedésével nő. A lidércidézés még kapott egy területfüggő szorzót is.Ez egy olyan védekező varázslat, amely tulajdonképpen támadó: a segítségedre siető lidérc, amelyet megidézel, veled együtt püföli az ellenfelet. A lidérc körönként 3 támadást ad le.
Ha 3+teológia+D40>ellenfél védettsége akkor a lidérc talál, és 2D6+6 sebzést okoz egy ütéssel. Megfelelően magas teológiával tehát a lidérc körönként +40 sebzést jelent. A varázslat anyagi komponense egy Thargodan esszencia.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, védekező
Dornodon, Fairlight, Leah, Chara-Din
Szféra: nekromanta
Mentő:
Hatóidő:
csata
Hatás:
használója lidércet idéz meg ami közelharc fázisban támadja az ellenfelet
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
automatikus
TVP költség:
0
VP/PP költség:
30
Anyagi komponens: