ÖNTÖZÉS (#216 VARÁZSLAT)
Igen! A varázslat, amelyre annyira vártál! Végre itt a lehetőséged, hogy helyreállítsd az elpusztított természetet. Ehhez a V 216 parancsot kell kiadnod, 40 varázspont és 10 TVP árán. A varázslat anyagi komponense 10 csepp víz. Siker esetén az öntözés a teológiát kétszeres mértékben fejleszti, ezenkívül használatától papi rangod is nő két IMádkozásnyit.

A varázslat sikere:
-kiégett földből félig kiégettet és félig kiégettből síkságot 100%-os eséllyel csinál,
-síkságból bozótot 35% eséllyel,
-bozótból ritka erdőt 20%,
-ritka erdőből sűrűt 10% eséllyel.

A sivataggá változtatott területtel sajnos már semmit nem tudsz kezdeni. Az olyan mezőkön, ahol életszívással tették tönkre a területet, pl. ritka erdőből síksággá, ott egészen az eredeti terep (itt pl. a ritka erdő) visszaállításáig 100% esélyed van (ha a károkozás nem történt túl régen). A varázslat sikere esetén visszakapsz az idézési költségből 25 VP-t.

*A 2001 májusában bevezetett változtatás szerint

síkságból -> bozót 25% eséllyel
bozótból -> erdő 18% eséllyel lesz.Ennek a varázslatnak hármas célja volt: egyrészt, egy igazán Sheranhoz illő, szerepjátékos varázslat, amely másrészről megfelelően tápos, harmadrészt pedig helyreállítja az életszívások által megbomlott természetes egyensúlyt. A varázslat célját elérte, a legkitartóbb papok még a Sotét Földre is képesek voltak elvinni vele az élet első csíráit! A varázslat a mező tereptípusát változtatja meg, bizonyos esélytől függően. Kiégett földből félig kiégettet és félig kiégettből síkságot 100%-kos eséllyel csinál, síkságból bozótot 35% eséllyel, bozótból ritka erdőt 20%, ritka erdőből sűrű erdőt 10% eséllyel. A sivataggá változtatott területtel sajnos már semmit sem tudsz kezdeni. Ha életszívással tönkretett mezőről van szó, az esély mindig 100%.
Ha a varázslat sikeres, azaz történik tereptípus változás, papi hited két IMádkozásnyit fejlődik, és visszakapsz 25 vp-t, de teológiád ilyenkor is annyit fejlődik, mintha 2, 40 vp-nyi varázslatot mondtál volna el!
Láthatóan, a varázslatot legcélzerűbb életszívással megrongált terepen alkalmazni. Ha "erőszakosan" akarsz terepet formálni, akkor jóval kisebb az esélyed a tápra. Kiégett és félig kiégett földet természetes állapotban csak legnyugatabbra találhatsz (de mivel az öntözést a csatornától keletre lehet megszerezni, oda nem juthatsz vissza), illetve a Sötét Földön (ott azonban tereptípustól függetlenül csak 10% a sikeres változás esélye). Aki a nyugaton pusztuló növényzetet félti, annak megjegyzem, hogy az Északi Druidák már kifejlesztették azt a képességet, amely az öntözéshez hasonlóan, a tereptípust helyrehozza.
A varázslat komponense 10 vízcsepp.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia
Sheran
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
a varázslat a mező tereptípusát változtatja meg, bizonyos esélytől függően
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 216
TVP költség:
10
VP/PP költség:
40
Anyagi komponens:
10 víz