KREÁCIÓ (#148 VARÁZSLAT)
Ezzel a varázslattal átalakíthatsz egy anyagot egy másikká. Csak néhány megkötés van: a létrehozandó tárgy súlya nem haladhatja meg annak a tárgynak a súlyát, amelyet alapanyagként használsz fel; a létrehozandó tárgy értéke nem haladhatja meg a 3 aranyat, ill. az eredeti tárgy értékét. Ezenkívül tárgy sem lehet arany vagy átkozott tárgy. A varázslathoz a KRE <miből> <mit> <mennyit> parancsot kell kiadnod. Ahány tárgyat kreálsz, annyiszor 12 VP-be és 2 TVP-be kerül a parancs. Kizárólag olyan tárgyat készíthetsz el, amelyet már ismersz. Van néhány speciális (mágikus) tárgy, amely kreációval nem állítható elő. Egy körben legfeljebb 6 tárgyat kreálhatsz. Példa: Kiadsz egy KRE 4 6 3 parancsot, ennek hatására előállítasz három bunkó felhasználásával 3 kőkést, összesen 6 TVP-ért és 36 VP-ért.

*A 2001 júniusában bevezetett változás szerint egy körben legfeljebb hat darab tárgyat lehet kreálni.Ezzel a varázslattal az alkimisták régi álmát valósíthatod meg, anyagot alakíthatsz át más anyaggá. Ez valószínűleg a valóságban sem jönne rosszul, a szemetet és a csatorna tartalmát beleöntenénk egy gépbe, amelyből alul hidegtálak, aranyrudak és más hasznos holmik potyognának elő. Persze azért ezzel sem teremthetsz kőkésből Morgan sipkáját, van néhány korlátozás. Először is, egy logikus korlátozás: a létrehozandó tárgy(ak) összsúlya nem lehet nagyobb, mint az alapanyag(ok) összsúlya. Játékegyensúlyi korlátozás, hogy a létrehozandó tárgy értéke nem haladhatja meg a 3 aranyat, ill. az eredeti tárgy értékét. Ezenkívül egyik tárgy sem lehet arany vagy átkozott tárgy, és csak olyan tárgyat csinálhatsz, amit ismersz.
A sok-sok korlátozás mellett is az élelmes játékosok bizonyára kieszelnek majd ravasz kombinációkat, de vegül is a varázslatnak valamire jónak kell lennie. Pl. a gyöngymangó értéke 2 arany...

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia
Dornodon, Fairlight
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
a varázslattal átalakíthatsz egy anyagot egy másikká
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
KRE {miből} {mit} {mennyit}
TVP költség:
2
VP/PP költség:
12
Anyagi komponens:
az átalakítandó tárgy
Megszerezhető:
142. labirintus 1. szint 49. ref. pont