NÖVÉNYÜLTETÉS (#143 VARÁZSLAT)
Ennek a varázslatnak a segítségével új életet teremthetsz! Növényeket ültethetsz azokon a mezőkön, ahol az éghajlati viszonyok erre alkalmasak. (Azaz a tereptípus a növény számára megfelelő.) A varázslat anyagi komponense annak a növénynek a hajtása amelyet el akarsz ültetni, valamint öt csepp víz. A "hajtás" az a tárgy, amelyet a növényről le lehet szedni a KT paranccsal. Ha egy adott növénynél ilyen nincs (pl. nekrofun), akkor olyan növényt ezzel a varázslattal sajnos nem ültethetsz. A varázslat elmondása 40 VP-be és 20 TVP-be kerül, és második paraméterként meg kell adnod, hogy milyen növényt akarsz ültetni (pl. V 143 35-el tűzbokrot). A növény a mezőre "lerombolt" állapotban kerül, azaz még csak csírázik, és legalább 3 játékhét, amíg annyira kihajt, hogy termése is legyen. Ha azonban még egy revitalizációt is alkalmazol, azonnal szüretelhetsz.

*A növényültetés varázslat nyugaton nem működik.

2016.06.03.
- Növény ezentúl csak a saját tereptípusára ültethető. Ha kivágnak egy növényt, és a mező nem egyezik a tereptípusával, akkor az végleg elpusztul.Ez a varázslat ugyan nem ad TP-t és nem fejleszti a fegyverszakértelmeket, de egy nagyon hasznos és sokrétűen használható varázslat. Egy tetszőleges növényt, amelynek hajtása van, elültethet a druida bárhol, ahol a tereptípus megfelel a növénynek. Csodaszép mákrózsa-ligeteket, vagy hóhérbimbó-ültetvényeket lehet így létrehozni. A varázslat különösen hasznos, ha olyan növényeket ültetnek egymás mellé, amelyből korlátozva van, hogy egyről mennyit lehet körönként szedni. Ki tudja, a lelkesebbek még, a Sötét Föld ritka növényeit is szaporítani kezdik! Sajnos, a legnépszerűbb növény, a nekrofun szaporításának a titkára még senki sem jött rá.
Sheran papjainak bánatára sok gonosz hajlamú kalandozó örömét leli a növények pusztításában, ezért soha nem fogják a druidák által gondozott és szaporított növények Ghallát elborítani.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia
Sheran
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
azonnali
Hatás:
tetszőleges növény elültetése
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 143 {növény}
TVP költség:
20
VP/PP költség:
40
Anyagi komponens:
ültetendő növény termése
5 víz