MÁGIADAGÁLY (#132 VARÁZSLAT)
Egy igazi főpap mostanra már egyike egyben a leghatalmasabb varázslóknak is. Jól tudja, hogy a varázslatainak sikerébe és erejébe nagy súllyal számít a taumaturgia szakértelme. Ennek időszakos megturbózását segíti a mágiadagály: elmondásakor, 5 VP és 25 VP árán a következő táborozás végéig 10-el megnő a taumaturgia szakértelmed. Anyagi komponense egy csepp sáfránypor. Ha többször elmondod a mágiadagályt, a hatás nem adódik össze.

*A programba 2006 májusában bekerült módosítás szerint a varázslat hatása a következő forduló elejéig tart.A varázslat eléggé egyszerű dolgot csinál egy csepp sáfránypor árán: megnöveli kör végéig 10-zel a taumaturgia szakértelmedet. Figyelem, nem a teológiát! Bár ez egy papi varázslat, Dornodon és Fairlight hívei kapják meg, akik a mágia minden teréhez, és így a rúnamágiához is kell, hogy konyítsanak. (Chara-din hívei is megkapják, hogy miért, arról Chara-dint kérdezd.)

Mire jó ez? Nagyon sok varázslói varázslattal többet sebzel, ha magasabb a taumaturgiád, ezenkívül sokkal nehezebben is dobják meg ellene a mentődobást. Ráadásul, mint tudjuk, a mágiatörés elleni mentődobásnál a taumaturgiád számít, hiába vannak rajtad papi varázslatok. Emellet viszont minél magasabba a taumaturgiád, annál kevesebet fejleszt rajta egy varázslat elmondása. Tehát nem célszerű lépten nyomon alkalmazni, csak amikor tényleg számít az a +10 tau, pl. olimpia előtt.

Emellett a mágiadagály még egy dologra lehet jó: sokkal magasabb szintű varázslatokat is megtanulhatsz a varázslótoronyban, mint amit az alap taumaturgiád indokolna.

[ forrás: Alanori Krónika ]


Típus:
teológia, köv. forduló elejéig aktív
Dornodon, Fairlight, Chara-Din
Szféra: -
Mentő:
Hatóidő:
kör elejéig
Hatás:
kör végéig 10-el megnő a taumaturgia szakértelmed
Egyéb:
Max. hatásfok:
0
Használata:
V 132
TVP költség:
5
VP/PP költség:
25
Anyagi komponens: