Oho-Nediin és a Nagy Fehér bálna (32. kaland)

[432,19] Már messziről felfigyelsz egy jókora hajóra, ami épp egyenest feléd tart. Felépítése, és vitorlázata mind a kalózokétól, mind pedig a ryuku kereskedőhajókétól eltér, a kalandozók által használt aprócska lélekvesztőknél pedig sokkal nagyobb. Úgy véled, nincs félnivalód, ezért menekülés helyett inkább kivárod, mi fog történni. Mikor a hajó közelebb ér, már látod, hogy hatalmas szigonyvetők meredeznek az oldalkorlátjánál, a tatján pedig halászhálók himbálóznak furcsa tartó rudakon. Aha! Egy bálnavadászhajó! - ismered fel végre, és egyre kíváncsibbá válsz. Aztán nem sokkal később a két hajó egymás mellé siklik. A saját vitorlásod lebegő dióhéjnak tűnik csupán a másik mellett. A bálnavadász kapitánya a korláthoz jön, és megszólít:
- Én Oho-Nediin kapitány vagyok. Látom, jóféle hajód van, barátom! Igen tetszetős! Talán elszegődhetnél hozzám segítőnek! - kiáltja.
Mivel fogalmad sincs, miről beszél, udvariasan kérdezősködni kezdesz. Hamar kiderül, hogy Oho-Nediin kapitány egy titokzatos bálnára, nevezetesen a "Nagy Fehérre" pályázik. Sok-sok éve üldözi már a rejtélyes szörnyet, keresztül-kasul, szerte az óceánon, de eddig még nem tudta elejteni. Számtalanszor látta, és néhányszor meg is ütközött vele (erről tanúskodnak hajóján látható rongálódások). Most azt szeretné, hogy te, és még néhány hozzád hasonló, bátor tengerész, a saját kis vitorlásotokkal csatlakoznátok hozzá, és segítenétek neki becserkészni ezt a ravasz tengeri óriást.
- Biztosan érzem, hogy hol fog legközelebb felbukkanni az én ősi ellenségem! - mondja meggyőződéssel, bár nem magyarázza el, mire alapozza a feltételezését. - Ott találkozzunk, a Haragvás Öblében! Hozz magaddal még másokat is! Igen, barátom, pontosan tudom, hogy mostanság egyre többen járjátok ezeket a vizeket a tiédhez hasonló kis ladikokon. De engem nem érdekel, honnan jöttök. A Nagy Fehér úgy vadászik a mi hajóinkra, ahogyan mi vadászunk a közönséges bálnákra. El kell pusztítanunk! Ja, igen, és lehetőleg kifogástalan állapotú hajóval érkezzetek, mert igen kemény küzdelemre számítok!
Mivel nem tudhatod, mit hoz a holnap, és sosem mondasz nemet egy kis kalandnak, ezért lesz, ami lesz alapon, beleegyezel a találkozóba. Legfeljebb nem mégy el mégsem - gondolod. A kapitány közli veled, hogy konkrétan hol lesz a találkozó. Ott fog várni téged, és a barátaidat. A feladatotok igen egyszerű lesz. Be kell keríteni valahogy a Nagy Fehér bálnát, amint felbukkan, és segítenetek kell az elpusztításában. (32. többszemélyes kaland, 120 TVP szükséges hozzá, innen keletre 42, délre 117 mérföldre teljesítheted.)

Régió: Ryuku szigetvilág.
Küldetés helye: [432,19].
Teljesítés helye: [446,58].
Megjegyzés: a feladat végrehajtásához szükséges: 120 TVP.

Követelmények, feladatok, ellenfelek:
- hajó használhatóság: 70 % kevés, 78 % elég, pontosabb adat nem ismert,
- egyéni hajózás szakértelem próba: 30 elég, kevesebb nem ismert,
- csapat csapatmunka szakértelem összeg próba: 5 kevés, 21 elég, pontosabb adat nem ismert,
- 5 bálnarák,
- 1 Nagy Fehér.

Jutalom:
Eddig ismert jutalmak:

- 1 ryuku kopja,
- 1 ryuku szablya,
- 1 ryuku evező,
- 1 ryuku rúnatekercs,
- 1 kráken gyűrű,
- 1 ryuku tájoló,
- 1 ryuku harci dárda,
- 1 fekete immunitáskő,
- 10 rum,
- 1 nemesi vívópalást,
- 1 bálnaölő szigony (fejenként),
- 1 bálnavadász tájoló.

és

- 1 ryuku rúnatekercs,
- 1 kráken gyűrű,
- 1 szaké,
- 1 ryuku derékszíj,
- 1 vékony ryuku kulcs,
- 1 vastag ryuku kulcs,
- 10 rum,
- 1 teriád kobak,
- 1 titanitdukát,
- 1 ryuku katonai kötszer,
- 1 bálnaölő szigony (fejenként),
- 1 bálnavadász tájoló.