A Shyumaradsi család szamurájokat keres (28. kaland)

[448,19] Épületek tűnnek fel. A város szívében jársz. Jártadban-keltedben egyszer csak furcsa csoportosulásra leszel figyelmes. Bár számodra semmit nem jelentenek a furcsa zászlókígyók és az általuk képviselt rang, arra hamar rájössz, hogy egy ryuku nemesi család intézője szónokol kísérete gyűrűjében. Egy marokra való szabad harcos máris érdeklődve hallgatja őt. Közelebb mész, és fülelni kezdesz.
- ...és a fizetségen kívül természetesen az övék lesz a Shyumaradsi család bizalma is, ami sokkal többet jelent néhány koszos aranypénznél!
Úgy tűnik, lemaradtál a lényegről, ezért óvatosan kérdezősködni kezdesz. Egy szamuráj (ő tán kevésbé mogorvább a társainál) kurta mondatokba sűrítve elmondja a lényeget. A Shyumaradsi család szamurájokat keres igaza védelmében, akik képviselnék őket a tekintélyes fővárosi Horayashi család ellenében. A jelentkező harcosokat a Császárváros nyugati kapujánál várják a család intézői. Pontosan öt fős, összeszokott, rutinos csapatok jelentkezését várják. Elmondja még, hogy majd bolond lenne bárki is kiállni egy ilyen semmi kis sawaki-i család nevében, amikor az ellenfél a szamuráj aréna mindenkori bajnokcsapata lesz. Aréna, bajnokcsapat, kiállni valaki ellen. Ez a neked való feladat! Aztán felötlik benned, hogy így biztosan bejuthatsz a Császárvárosba is! Lehervad a mosoly az arcodról: hisz akkor szerezned kell egy újabb teriád fétist! (28. többszemélyes kaland, 140 TVP szükséges hozzá, innen keletre 129, délre 135 mérföldre teljesítheted.)

Régió: Ryuku szigetvilág.
Küldetés helye: [448,19].
Teljesítés helye: [491,64].
Megjegyzés: a feladat végrehajtásához szükséges: 140 TVP, 5 fő.

Követelmények, feladatok, ellenfelek:
- fejenként 1 teriád fétis (elhasználódik),
- fejenként 1 szamuráj páncéldarab (nem használódik el) (pl. kote, rizspapír vért stb.) (Hiánya esetén adott karakter nem vehet részt a kalandban. A szamurájvért a próba teljesítéséhez nem elfogadott tárgy!),
- fejenként 1 szamuráj fegyver (nem használódik el) (pl. wakizashi, naginata stb.) (hiánya esetén adott karakter nem vehet részt a kalandban),
- 1 shintar pásztor, 1 amőbaszerű gyík, 1 mutáns hegyitroll, 1 ent kertész, 1 esszenciavámpír,
- 1 teriád gyilkos, 1 teriád harcos, 1 teriád törzsfő, 1 teriád nekromanta, 1 hallgatag térdeplő,
- 1 bíbor draklen, 1 jáde draklen, 1 topáz draklen, 1 fekete draklen, 1 draklen családfő,
- 1 Tokohuke Inoue, 1 Keijii Kokoutso, 1 Yoshiroi Otomono, 1 Ukotomi Issauke, 1 Gagauku Okybotsu.

Jutalom:

Eddig ismert két változat:

- 1 rizspapír vért (páncél),
- 1 hakama (páncél),
- 1 naginata (fegyver),
- 1 sode (páncél),
- 1 ogwawa kulcs,
- 1 kronokristály (fejenként),
- 2 díszes fegyvertok.

és

- 1 nunchaku (fegyver),
- 1 wakizashi (fegyver),
- 1 kabutóval (páncél),
- 1 sode (páncél),
- 1 ogwawa kulcs,
- 1 kronokristály (fejenként),
- 2 díszes fegyvertok.

Fentiek alapján elképzelhető, hogy véletlenszerűen ajándékoznak öt darab, ryuku szamurájnál található tárgyat; de elképzelhető az is, hogy az ogwawa illetve sode tárgyak fix tárgyak. Pontosításhoz további információk szükségesek.