FRISS CSATAMEZŐ (262. TÁRGY)
Néhány évvel ezelőtt ezen a területen kisebb csata dúlhatott. Itt is, ott is törött bunkókat, kőhegyű lándzsákat, hasznavehetetlenségig szétroncsolt bőrpajzsokat, bőrpáncélokat látsz. És persze holttesteket, jobbára szétrohadt és gyomorindító állapotban. Egy kevésbé kíváncsi egyén számára érdemes minél hamarabb elhagyni ezt a baljóslatú helyet, de egy hozzád hasonló rutinos, öreg kalandozó esetleg kedved kaphat ahhoz, hogy egy kicsit körülnézzen. Ehhez a KUT 20 parancsot kell kiadnod, de csak akkor, ha abban a fordulóban még nem próbálkoztál! Ha van bekapcsolva Feltételes Kutatásod, minden alkalommal kutatni fogsz, amikor áthaladsz a friss csatamezőn (de fordulónként csak egyszer). Ha elrejtett tárgyak után akarsz friss csatamezőn kutatni, akkor 20-nél több pontért kell kutatnod, mert az első 20 TVP-t mindig a holttestek közötti kutakodással töltöd.
Figyelem! A friss csatamezők kutatása egy idő után unalmassá válik, nem jelent igazi tapasztalatot. Ha ököl, szúró, vágó vagy ütőfegyver szakértelmed legalább 25-ös, akkor a friss csatamezőn már semmilyen fegyver szakértelmed sem fejlődik.

*Háromszor jön szörny a csatamezőn:
- első / második: zombi, tetemember, sírlidérc, dögkeselyű
- harmadik: autentikus vámpír, nómenklatúra, élőholt mágus

Kincsek pl: bőrsisak, ubuk tüskék, nyílvesszők, bronzhegyű nyíl, sallank nyilak, kígyóbőr kesztyű, csontszurony, szent jogar, bumeráng, ezüstshuriken, ubuk dobónyíl, mérgezett ubuk dobónyíl, szöges páncél, vashegyű nyíl, vasérc, göcsörtös bunkó, arany, mérgezett ubuk tüskék, bronzsisak, bronzhegyű lándzsa, szopókő, stb.

A csatamezőkön való kutakodás sokkal kisebb mértékben fejleszti a felderítés szakértelmet, mint régebben. A pontos algoritmus a következő: Egy adott körben az 1. csatamező rendesen fejleszti a felderítést, ha az 21. szint alatt van, egyébként csak minimális mértékben. A 2. csatamező csak akkor fejleszt, ha felderítésed 15-nél alacsonyabb. A 3. és későbbi csatamezők a felderítést nem fejlesztik, sőt, 24. szint felett csökkentik.


Súly : -
Eladási ár : 0 ap
Vételi ár : 0 ap

Miből készíthető/nyerhető ki:
-
Mi kell a készítéséhez:
Minek a feltalálásához 
készítéséhez kell :
-