SÁMÁNMASZK (1899. TÁRGY)
A nerub fősámán fakéregből, csontokból, bőrdarabokból tákolt, tollakkal és hosszú szőrtincsekkel díszített, színes, faragott maszkját tartod a kezedben. A maszkot egy vékony bőrszíjjal tudod az arcod elé kötni, és bizony eléggé bizarr látványt fogsz nyújtani, ha ezt megteszed (és ezen kívül egyéb rendkívüli hatása nincs is). Amint felpróbálod, kiderül azonban, hogy azért ez mégsem csupán egy teljesen ártalmatlan dísztárgy! Ha hosszabb ideig viseled, megmagyarázhatatlan transzállapot, hányinger és szédülés fog el. Úgy érzed, sokkal közelebb kerülsz a természethez, mint egyébként! Vajon mihez kezdhetnél ezzel a rendkívüli érzéssel? Próbaképp kimondod egy egzotikus szörnyeteg nevét. A maszk alól egészen másnak, mélyebbnek és mágiával átszőttnek hallik a hangod! Ah! Még az ütő is megáll benned! A hívott szörny azonnal megjelenik előtted! [A játék nyelvére lefordítva: használhatod a maszkot a H <sámánmaszk> <szörny száma> paranccsal, 5 TVP árán. Ekkor minden, a nyugati vadonban, a felszínen megtett lépésed esetében nagyobb az esélyed, hogy a kóbor szörnyek közül a megadott szörnnyel fogsz találkozni. A parancs kiadásakor a megadott szörnyet ismerned kell, különben a maszk csődöt mond. A beállítást törölni a paraméter nélküli használattal tudod. A maszkot nem adhatod át másnak, és a használatához nem kell viselned. A használatához legalább 65. szint szükséges.]

*2014.03.27.
- A sámánmaszkkal mindig van legalább 10 % esély, hogy a keresett szörnnyel találkozik a karakter, feltéve, hogy az adott tereptípuson él a keresett szörny.

2014.08.12.
- Okosítottunk egy picit a sámánmaszk működésén. Neves szörnyre is lehet használni, és a neves nevetlen változatára is. Ha a neves szörnyre van kiadva, akkor nagyon picit több az esély, hogy a neves változat jön a nevetlen helyett.


Súly : 1.40
Eladási ár : 2500 ap
Vételi ár : 0 ap

Átadhatóság/lophatóság:
Nem átadható! Nem lopható!
Miből készíthető/nyerhető ki:
Mi kell a készítéséhez:
-
Minek a feltalálásához 
készítéséhez kell :
-