ISTENI ESSZENCIA (1609. TÁRGY)
A ryuku kalmár épp beszédes kedvében van, s mit sem törõdve a türelmetlenkedéseddel, mint egy valóságos időmilliomos, dagályos, ráérős mesébe kezd. A ryuku hitvilág egyik titokzatos, istenként tisztelt alakjáról, az Időrablóról beszél. Elmeséli, hogyan tehet az Időrabló egyetlen érintése aszott öregemberré egy életerős fiatalt, hogyan fakaszthat szakállat egy ma született csecsemő arcán, vagy degradálhat korhadékká egy virágzó faóriást. Sok-sok szörnyű példát sorol el, megjegyezhetetlen nevekkel, végül rejtélyes somolygással csak rátér a lényegre:
- Az Időrabló szívéből, véréből és agyából főzött ital befolyásolni képes az időt! Tudom, hihetetlen, amit most mondok, de igaz. Amire egy közönséges halandónak hét teljes napra van szüksége, azt az ital elfogyasztása után te hat nap alatt is megcselekszed majd!
[A játék nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy elfogyasztása után minden további játékheted 6 napra rövidül! Tehát, ha eddig szerdán volt aktuális a fordulód, akkor a következő kedden, az utána következő hétfőn lesz aktuális, és így tovább.]
A kereskedő negédesen folytatja:
- Történetesen birtokában vagyok ennek a mesés kincsnek, de csak megfelelő ellenszolgáltatásért cserébe vagyok hajlandó átengedni neked.
- És mi lenne az?
- Nos, lássuk csak, mi fogható ahhoz, amit én kínálok? Egy teljes ősi páncélszett talán megfelelő fizetség lenne: hozz tehát egy ősi kardot, páncélt, karkötőt, csizmát, vállvédőt, nyakláncot és sisakot.
[Miután a KT 1609 paranccsal megvetted a kereskedőtől az Isteni esszenciát, a H paranccsal 5 TVP-ért fogyaszthatod el azt. A tárgy nem átadható. Megjegyzés: Amennyiben voltak korábban ősi tárgyaid, de még az Isteni Esszencia bekerülése előtt (azaz 2006. márciusánál korábban) elalkímiáztad vagy eldobtad őket, egy alkut kínálunk neked. Jelenj meg az isteni totemoszlopnál, és annak tövében letáborozva imádkozz a Játékvezetőhöz (tf(kukac)beholder.hu), megemlítve annak a fordulódnak a számát, amelyben ez történt, és visszakaphatod a tárgyakat darabonként 3000 aranyért (legyen ennyi pénz a karakternél/nem a bankban!).]


Készítési költség : 5 TVP
Súly : 0.01
Eladási ár : 7000 ap
Vételi ár : 0 ap

Átadhatóság/lophatóság:
Nem átadható! Nem lopható!
Miből készíthető/nyerhető ki:
Mi kell a készítéséhez:
Minek a feltalálásához 
készítéséhez kell :
-