TÉRUTAZÓ SZERKEZET (1085. TÁRGY)
"A létsíkok közötti utazás veszélyesebb, mint amilyennek az gondolná, akinek még nem volt része benne. Amilyen veszélyes, legalább olyan bonyolult is. A szerkezet három irányban álló lábaira három tárgyat kell helyezned ahhoz, hogy működjön. Ezek fogják keretek közt tartani a medalion használatakor elszabaduló energialöketeket. Az első tárgy jelképezze az életet, mely múló, és óvni kell. A második tárgy legyen az eltökéltség és a makacs akaratosság megformázója, mely a visszatéréshez szükséges. A harmadik pedig a biztonságos utazás miatt kell, egy tárgy, ami elpusztíthatatlan. Ha ez megvan, érintsd meg a medaliont... Először az úticélod képe fog megjelenni az üveggömb közepében, majd hirtelen te is odabent találod magad. Ha mindent az utasítások szerint cselekedtél, gondolataid segítségével bármikor visszatérhetsz a kiindulási körbe, az eredeti létsíkra." Összehajtogatod a pergament, és a zsebedbe rejted. Megtudtad hát, mi is kell ahhoz, hogy a térutazó szerkezetet összerakhasd. Összegezzük hát: Szükséged lesz a térutazó medalionra, melyet az öreg eszkimótól kaphatsz meg (vagyis olyan mezőn kell tartózkodnod, ahol van eszkimó sátor). Ezután kell a három misztikus tárgy, mely a térutazó szerkezet magját fogja képezni. Ezekről nem sokat tudni, de nyilvánvalóan szükségesek a tárgy létrehozásához. A szerkezetet a KT 1085 paranccsal rakhatod össze, 30 TVP árán, amint minden feltétel adott. Ezután a felhasznált tárgyakat már nem kapod vissza, amint a szerkezet lábáira illesztetted őket, szétválaszthatatlanul összeforrnak vele. Ha sikerült összeraknod ezt a különös eszközt, és ki is akarod próbálni, mi történik, ha a pergamen utasításait követve működésbe hozod, a H 1085 parancsot add ki. A tárgy nem átadható.

*kt 1085 elkészíted az 1085. tárgyat

Bekukkantasz az öregemberhez, aki örömmel fogad. Miután elmondod neki, hogy megszerezted a tárgyakat a térutazó szerkezet megalkotásához, előhozza raktárának mélyéről a szerkezetet. Sorban előveszed a három tárgyat, amit egyesével az eszköz lábaira helyezel: egy ifjú yeti szívét, ami még holtában is lüktet az élettől, egy féregbelet, ami olyannyira ragaszkodott gazdája testéhez, hogy alig tudtad kirángatni belőle, valamint egy ulkor gyöngyöt, amit semmi az égvilágon nem képes elpusztítani. A medalion átlátszó belseje elhomályosodik, az öreg eszkimó pedig ujjongani kezd... ezek szerint sikerült megfejtened a szerkezethez tartozó használati utasítás homályos részeit is. - Járj sikerrel - búcsúzik el tőled az öreg. - És használd minél előbb a térutazó szerkezetet, a világ sorsa múlhat ezen!

h 1085 használod az 1085. tárgyat

Megérinted a különleges medaliont. Jeges borzongás fut keresztül testeden, ahogy a kívánt folyamat elkezdődik. A kezedben tartott üveggömb felülete teljesen elködösödik, majd gomolygó mozdulatokkal lassan, nagyon lassan kitisztul. Zöld mezőt látsz, a távolban színes erdő, az oxigéndús levegő átjárja testedet. Meglepetten eszmélsz fel: már az üveggömb belsejében állsz, a réten, lágy szellő lengedez, a táncoló fűszálakat apró, szívárványszínű pillangók látogatják. A magasban különböző formációkban madárrajok repülnek, kecses és lenyűgöző mozgásuk neszét sodorja feléd a szél. Sheran létsíkja ez, egy hely, ahol a természet minden szempontból a békés oldalát mutatja. Odébb egy gyorsfolyású patak is feltűnik, partján antilopszerű állatok legelésznek, időnként pedig a hűs vízből kortyolnak. Az idilli környezet teljesen elérzékenyít, és úgy érzed: Ghallának is ilyennek kellene lennie... egy szóval: tökéletesnek. Éles szemeid kicsit odébb, az erdő szélénél egy zöld ruhás alak sziluettjeit fedezik fel. Olybá tűnik, fénylő aura övezi testét, ez a mágikus ragyogás pedig meseszerűvé teszi megjelenését. Megvárod, míg egészen közel ér (egy pillanat műve az egész), majd megszólítod. A kommunikáció nem olyan, mint odahaza, nincs szükség szavakra ahhoz, hogy közöld, amit szeretnél. - Sheran papnője? - kérdezed meg kissé bátortalan hangnemben. - Azomilla vagyok, Sheran papnője - mondja a jelenés, majd lebegő járásával tesz egy kört körülötted, hogy jobban szemügyre vegyen. - Ha Ghalla földjének időjárása miatt jöttél, sajnálom, nem segíthetek. Temérdek dolgom van most más gondjain kívül is. Egyébként te vagy a X. kalandozó, aki ezzel a hírrel érkezett. Biztos vagyok benne, hogy még sokan fognak jönni. Azomilla szavai véglegesnek és megmásíthatatlannak tűnnek. Könyörögni próbálsz, ecsetelni a lent dúló állapotokat, a megfagyott állatok tetemének, és az ugyanilyen sorsra jutott kalandozók holttestének képét idézed a papnő elé. - Talán Sheran azt akarná, hogy velem jöjj - mondod végül. - Döntésem megingathatatlan. Most itt van szükség rám, sokkal fontosabb dolgokban kell intézkednem. Talán keres valaki mást... Hirtelen kezd émelyegni a gyomrod, a fejed is megfájdul - aztán ismét az anyagi síkon találod magad. A medalion eddig tartott ki. De hol van? A térutazó szerkezet eltűnt. Bár kudarcot vallottál, az újszerű kalandokért mégis érdemes volt megpróbálni. ... tapasztalati pontot kaptál.

h 1085 használod az 1085. tárgyat

Megérinted a különleges medaliont. Jeges borzongás fut keresztül testeden, ahogy a kívánt folyamat elkezdődik. A kezedben tartott üveggömb felülete teljesen elködösödik, majd gomolygó mozdulatokkal lassan, nagyon lassan kitisztul. Zöld mezőt látsz, a távolban színes erdő, az oxigéndús levegő átjárja testedet. Meglepetten eszmélsz fel: már az üveggömb belsejében állsz, a réten, lágy szellő lengedez, a táncoló fűszálakat apró, szívárványszínű pillangók látogatják. A magasban különböző formációkban madárrajok repülnek, kecses és lenyűgöző mozgásuk neszét sodorja feléd a szél. Sheran létsíkja ez, egy hely, ahol a természet minden szempontból a békés oldalát mutatja. Odébb egy gyorsfolyású patak is feltűnik, partján antilopszerű állatok legelésznek, időnként pedig a hűs vízből kortyolnak. Az idilli környezet teljesen elérzékenyít, és úgy érzed: Ghallának is ilyennek kellene lennie... egy szóval: tökéletesnek. Éles szemeid kicsit odébb, az erdő szélénél egy zöld ruhás alak sziluettjeit fedezik fel. Olybá tűnik, fénylő aura övezi testét, ez a mágikus ragyogás pedig meseszerűvé teszi megjelenését. Megvárod, míg egészen közel ér (egy pillanat műve az egész), majd megszólítod. A kommunikáció nem olyan, mint odahaza, nincs szükség szavakra ahhoz, hogy közöld, amit szeretnél. - Azomilla vagyok - mondja a jelenés, miután bemutatkoztál. - Az a Sheran papnő, akit te keresel. Egyrészt mert befejeztem a sürgős elintéznivalóimat, másrészt mert nem tudom már elviselni a ghallaiak állandó könyörgését, úgy döntöttem, segítek rajtatok. Túl nagy a baj, úgyhogy azonnal indulnunk kell vissza. - Azomilla megfogja a kezed, és fennhangon néhány varázsszót ejt ki a száján. - A Természet Szentélyébe költözöm, ez a (196,78)-as koordinátán található épület. Szükségem lesz némi segítségre ahhoz, hogy megállíthassuk az elkezdődött folyamatot: Jó volna, ha felkeresnél ott. - Elkomorodó arckifejezésed láttán ő is ráncolni kezdi a homlokát. - Jah, a csatorna! Még mindig nem találták meg a módját egy híd felhúzásának... Ha te nem tudsz jönni, valakire akkor is szükségem lesz! De ez legyen az én gondom. Sheran vezesse lépteid... Azomilla olyan hirtelen tűnik el mellőled, hogy felszisszensz a meglepetéstől. A következő pillanatban pedig ráébredsz, már nem a gömb belsejében vagy, hanem újra Ghallán, a térutazó szerkezet viszont nincs sehol. És a táj sem olyan, mint ahogy itthagytad. Túl messze nem lehetsz a ponttól, ahol a szerkezetet használtad, de mégsem vagy ugyanott. Magabiztosan bizsergő érzés tudatja veled, még ha meg is találnád a helyet, a szerkezetet minden bizonnyal nem találnád ott. Ami az imént veled történt, olyan valótlannak tűnik, mintha meg sem történt volna. Egy lágy hang azonban továbbra is ott motoszkál a fejedben, a papnő hangja, ami azt jelzi, életedben először tényleg jártál egy másik létsíkon. Hőstetteddel beírtad magad Ghalla történelmébe (+1% halhatatlanság). ... tapasztalati pontot kaptál.


Készítési költség : 30 TVP
Súly : ?
Eladási ár : 100 ap
Vételi ár : 0 ap

Átadhatóság/lophatóság:
Nem átadható!
Miből készíthető/nyerhető ki:
Mi kell a készítéséhez:
Minek a feltalálásához 
készítéséhez kell :
-