PSZI ELEMENTÁL (221. SZÖRNY)
Ha egy pszi elementállal találkozol, akkor minden valószínűség szerint magad is pszi használó vagy (vagy legalábbis egy pszi használó járt az adott mezőn röviddel előtted). A pszi elementálok anyagtalan, kasztroplanáris jelenségek, amelyeket mágnesként vonz a pszionikus tevékenység. A pszi elementál komoly pszi képességekkel rendelkezik, és kizárólag mágikus úton sebezhető. Igaz, halvány sűrűségű ektoplazmáját sokszor még egy egyszerű lángcsóva is pozdorjává zúzza. A pszi elementál leölésével azonban még nem oldódott meg minden problémád: ugyanis a pszi elementálokat általában poszogó möszék kísérik, szabad szemmel láthatatlan, pszi energiát fogyasztó élősködők. A gazdaállat pusztulásával - vagy sokszor anélkül is - csatlakoznak az új gazdához, és vígan lakmároznak pszionikus és egyéb mentális energiáikból. Hogy hogyan lehet megszabadulni tőlük? Hááát... sokak szerint még a halál sem megoldás. Ja: azzal sem érdemes próbálkozni, hogy BA parancsot adsz ki a pszi elementálra, hiszen egy pszi elementál elől nem bújhatsz el...


Szint : 9
TP : 560
Védettség : 8-8-8
Életerő : 15-19
Támadás : 30
Sebzés : 4x 1d4+4

Védő varázslat : -
Támadó varázslat : agykorbács vagy tudatrombolás vagy agybénítás vagy direkt kontaktus I vagy direkt kontaktus II (kettő varázslatot lő a körben, lehet azonos is)
Lőfegyver fázis : -
Spec képesség : pszi pontot szív (-11-17 pszi pont/kör)
Komponens / Kincs : -
Egyéb : mágikusan sebezhető, csata után poszogó mösze telepszik rád (ha varázslattal lelövöd a lényt kisebb eséllyel, de közelharc utan 100%)
Régió : Kelet, Nyugat
Tereptipus : Labirintus, Bozótos