A tritonoktól lested el ezt a ragu receptet, és amikor először megfőzted és megkóstoltad magad is megdöbbentél micsoda vitalitással tölti el a szervezetedet. De nézzük először magát a receptet! Végy fél kiló hal húst (értsd: 3 
kaját)! Poríts le egy 
korallgyöngyöt, keverd össze egy adag 
fűszerkeverékkel, majd kend be vele a halhúst! Ezután hagy érlelődni pár órát! Utána rakd bele némi 
vízbe (értsd: 10 kortyba), adj hozzá egy 
moszatcsomót és két adag 
cápazsírt! Az íze végett dobj bele egy 
halcsontot és egy darab 
rájabőrt! Majd kis lángon, lassan, NAGYON LASSAN (értsd: 30 TVP) főzd órákat. Amikor a hal kellően megfőtt, vedd le a tűzről, várj míg eléggé meghűl, tálald ízlésesen, fogyaszd élvezettel! Persze mindehhez egy kezdő üst nem elég, 
profi üst vagy 
kempingtűzhely kell hozzá, és min. 60-as főzés szakértelem. 
Ráadásul igazi hatását csak a Víz síkján tudja elérni, így máshol nem is pazarolod az alapanyagokat a főzésére. Most pedig térjünk át arra, hogy miért is olyan különleges étel ez. A triton halragu elfogyasztása után még órákig bizsergető érzés kering a testedben. Olyan mintha a sejtjeid megújulnánk. Nem, nem fiatalodsz meg tőle, de a fájdalomtűrésed jelentésen megnő, a sebeid gyorsabban gyógyulnak. (A max. életpontod megnő 20%-kal. A hatása összeadódik a 
csillezsályával, és más max.ÉP növelő hatásokkal.) Sajnos a hatása csak egy napig (értsd: a fordulód végéig) tart.
2017.12.05.
- A triton halragut (27. recept) le lehet főzni minden síkon, nem csak a Víz síkján.