SZIKLOZUG RAGU (15. RECEPT)
Már a Kratifix kedvéért tett sziklozugcomb vadászatok közben is felmerült benned a kérdés: én nem tudnék finom ételt készíteni belőle, mint ahogy a gnóm tudós is tette? Dehogynem! Fogd az üstöt, tegyél fel 8 csepp vizet forrni, majd rakj bele egy jól megfűszerezett (1 tasak fűszerkeverékkel) sziklozugcombot. Hmm... már most orrcsiklandó illatok szállnak feléd, de ínyenc lévén neked ennyi nem lehet elég: épp ezért díszítsd az ételt még 2 varányszemmel. Miután kellően összerotyogtak az összetevők (ehhez összesen 12 TVP-nyi idő kell), leveheted a tűzről, és el is fogyaszthatod! Fenséges! Abban a körben, amikor sziklozug ragut fogyasztottál, minden nem fegyver szakértelmed dupla sebességgel fejlődik. Az étel elkészítéséhez legalább 9-es szintű főzés szakértelemre van szükség. Az ételt bonyolultsága miatt csak Rodger profiknak szánt üstjében készítheted el. Természetesen mostantól, hogy ezt a receptet ismered, egy-egy sziklozug legyőzése után újra mérlegelni fogod a húsáról, hogy fel tudnád e használni egy adag ragu lefőzéséhez (a főzéshez megfelelő combot viszont kisebb eséllyel fogsz találni, mint ha Kratifixnek keresnéd).

2014.06.05.
- A teológia és taumaturgia szakértelmek fejlődésére 2500-as szakértelem felett nem hat a sziklozug ragu.

2014.12.10.
- A főtt étel 10 kajának megfelelő jóllakottságot ad a lefőzésekor és elfogyasztásakor. Minden más főtt étel 5 kajának megfelelőt ad, kivéve az elrontott hurkát, a mákrózsa főzetet, a sziklozug ragut és a borzalmas főzeléket. Ez utóbbiak nem növelik a jóllakottságot, ahogy eddig sem növelték.

2016.05.06.
- Korlátozzuk a sziklozug ragu működését annak érdekében, hogy egy idő után más főzött étel is alternatívaw lehessen a karaktereknek. Ezentúl a sziklozug ragu nem növeli a szakértelmeket, ha azok egy bizonyos szint felett vannak. Ez a szint szakértelmenként változó, így most felsoroljuk őket.
A sziklozug ragu nem növel, ha a szakértelem
500 felett van: mászás, hajózás, gyógyítás, szörnyidomítás, szerencsejáték, versengés, harcművészetek, szkanderozás, szörnyismeret, zárnyitás,. vitalitás, bányászat, úszás, főzés, ordítás
1000 felett van: csapdakészítés, csapdaészlelés, titkosírás, felderítés, vadászat, testépítés
1200 felett van: nyomkövetés, ősteológia, őstaumaturgia
1600 felett van: lopás
2500 felett van: rejtőzködés, teológia, taumaturgia, zene, pszi
A csapatmunkát egyátalán nem növeli.


Készítési költség : 12 TVP
Mi kell a készítéséhez: