BÁTRAK ELEDELE (11. RECEPT)
Igazi bátorság kell ahhoz, hogy egy szárnyas hernyót lenyelj! Na de szerencsére mi kalandozók nem vagyunk civilizálatlanok, így lehetőségünk van egy kicsit ízletesebb ételt készíteni a csúszómászóból. Főleg, hogy itt az üst! Nos, lássuk a Bátrak eledelének receptjét: fogj 3 szárnyas hernyót és dobd 5 csepp lobogó vízbe. Főzd egy darabig, míg a lárvák masszív bőre kellően megpuhul, majd rakj még 3 mocsári penkét a készülő ételbe, a hernyók kesernyés ízének ellensúlyozására. Már csak rövid ideig kell főzni (összesen 4 TVP-nyiig), és lassan csak a kóstolás marad. Elég csak elképzelned a főtt hernyó képét magad elé, hogy tudd, miről kapta a Bátrak eledele a nevét. Ha lenyeled a még így is savanykás ételt, a kör végéig a következőt tapasztalhatod: az olyan szörnyeknek is nekitámadsz, amikhez amúgy FT parancs kellene. Persze azokat a lényeket, melyekre BA parancsod van, ezután sem támadod meg. A labirintusokat járó felfedezőknek kötelező étel!

*Figyelem: labirintusokban nem hat a BA parancs. Az étel elfogyasztása után automatikusan minden lényt megtámad karaktered az útvesztőkben (pl. triklem drakoldert is).

2014.12.10.
- A főtt étel 10 kajának megfelelő jóllakottságot ad a lefőzésekor és elfogyasztásakor. Minden más főtt étel 5 kajának megfelelőt ad, kivéve az elrontott hurkát, a mákrózsa főzetet, a sziklozug ragut és a borzalmas főzeléket. Ez utóbbiak nem növelik a jóllakottságot, ahogy eddig sem növelték.


Készítési költség : 4 TVP
Mi kell a készítéséhez: