A tritonoktól lested el ezt a ragu receptet, és amikor először megfőzted és megkóstoltad magad is megdöbbentél micsoda vitalitással tölti el a szervezetedet. De nézzük először magát a receptet! Végy fél kiló hal húst (értsd: 3
kaját)! Poríts le egy
korallgyöngyöt, keverd össze egy adag
fűszerkeverékkel, majd kend be vele a halhúst! Ezután hagy érlelődni pár órát! Utána rakd bele némi
vízbe (értsd: 10 kortyba), adj hozzá egy
moszatcsomót és két adag
cápazsírt! Az íze végett dobj bele egy
halcsontot és egy darab
rájabőrt! Majd kis lángon, lassan, NAGYON LASSAN (értsd: 30 TVP) főzd órákat. Amikor a hal kellően megfőtt, vedd le a tűzről, várj míg eléggé meghűl, tálald ízlésesen, fogyaszd élvezettel! Persze mindehhez egy kezdő üst nem elég,
profi üst vagy
kempingtűzhely kell hozzá, és min. 100-as főzés szakértelem.
Ráadásul igazi hatását csak a Víz síkján tudja elérni, így máshol nem is pazarolod az alapanyagokat a főzésére. Most pedig térjünk át arra, hogy miért is olyan különleges étel ez. A triton halragu elfogyasztása után még órákig bizsergető érzés kering a testedben. Olyan mintha a sejtjeid megújulnánk. Nem, nem fiatalodsz meg tőle, de a fájdalomtűrésed jelentésen megnő, a sebeid gyorsabban gyógyulnak. (A max. életpontod megnő 20%-kal. A hatása összeadódik a
csillezsályával, és más max.ÉP növelő hatásokkal.) Sajnos a hatása csak egy napig (értsd: a fordulód végéig) tart.
2017.12.05.
- A triton halragut (27. recept) le lehet főzni minden síkon, nem csak a Víz síkján.